Aktywne Wpisy
Djuk94 +126
Dlaczego ostatnio tak wszyscy eksperci nawołują, że będzie wojna, podczas gdy Rosja ma jak na razie problem z zajmowaniem miast na Ukrainie? Widzę, że ten sam spektakl, co z ekspertami od AI, którzy rok temu nawoływali, że za pół roku, a może nawet w ciągu paru miesięcy czeka nas wielki przełom, świat nie do poznania! I ugasło. Nie sądzę, że wojna z Rosją nam grozi w tym dziesięcioleciu po tym, co pokazują
kantek007 +169
Polacy najwieksi niewolnicy #praca
Mam na mysli ksiazke akademicka, nie kołczowy bełt z Empiku ;)
#psychologia #studia
Nie wiem co Cię interesuje, ale pierwszą tego typu książką jaką przeczytałam była Neurotyczna osobowość naszych czasów Karen Horney. Prosty język, bardzo znana pani, trochę wiedza przedawniona, ale wydaje mi się, że można sporo wynieść. Teraz na dniach chcę zamówić kilka kolejnych pozycji Ericha Fromma, bo też znana
Odpowiem dlaczego nie wiki/net.
Wikipedia to nie do konca zaufane zrodlo dla mnie. Jestem z innej branzy i jesli psychologia jest tak niekompetentnie opisana jak moja to niechcialbym sie z niej uczyc.
Dlaczego nie net - pomijajac wiarygodnosc, ot po prostu lubie papier. Na codzien gapie sie w monitor z 8h i wole wziac ksiazke i sie polozyc i poczytac :P
Ja kupilem cos takiego. Nie wiem czy to dobre, bo kupilem troche pod wplywem impulsu :P