Wpis z mikrobloga

@loczyn: why not wikipedia, serio. Można sobie poczytać o nurtach, poznać historię i nazwiska, a potem sobie wybrać z tego coś, co zaciekawiło.
Nie wiem co Cię interesuje, ale pierwszą tego typu książką jaką przeczytałam była Neurotyczna osobowość naszych czasów Karen Horney. Prosty język, bardzo znana pani, trochę wiedza przedawniona, ale wydaje mi się, że można sporo wynieść. Teraz na dniach chcę zamówić kilka kolejnych pozycji Ericha Fromma, bo też znana
@Kresca: Dziekuje za twojego posta.
Odpowiem dlaczego nie wiki/net.
Wikipedia to nie do konca zaufane zrodlo dla mnie. Jestem z innej branzy i jesli psychologia jest tak niekompetentnie opisana jak moja to niechcialbym sie z niej uczyc.
Dlaczego nie net - pomijajac wiarygodnosc, ot po prostu lubie papier. Na codzien gapie sie w monitor z 8h i wole wziac ksiazke i sie polozyc i poczytac :P
@loczyn: nie wiem w ogóle co to za książka przyznam się szczerzę. Zimbardo jest kolorowy i przystępny. Inna sprawa, że na studiach i tak wrzucają cię na głęboką wodę i każą czytać artykuły. Poszukaj sobie na scholarze interesujących zagadnień.