Wpis z mikrobloga

Pytanie do #rozowepaski. Mianowicie kiedyś strzeliło mi do łba, żeby pierwszy raz pofarbować włosy. Oczywiście w domu bo po co do fryzjera ... Fajny ciemny kolor wszystko super. Tyle, że po jakimś czasie włosy zaczęły się łamać po całej długości i wypadać garściami... No jakoś przeżyłam. Teraz te połamane włosy zaczynają odrastać. Super, pięknie. Tylko, że włosy mam za łopatki, a one odrastając u góry mają fajną objętość a już w połowie długości mam tzw. "wity". Nie wiem co mam robić, ale zastanawiam się nad ścięciem ich po prostu do ramion i zapuszczać od nowa... Różowe pomóżcie (,)
#gorzkiezale #wlosy #fryzjer
Zdjęcie poglądowe jak chciałabym je ściąć:
tamzi - Pytanie do #rozowepaski. Mianowicie kiedyś strzeliło mi do łba, żeby pierwszy...

źródło: comment_b50HiWXPMkgoH1mfS8hUPlymCjPxlSLU.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
@tamzi: "wity" to ręce więc nie wiem o co chodzi..
Możesz je ściąć i wtedy zniszczenia nie będą szły w górę, ale możesz też spróbować je podratować henną/cassią - zwiększa objętość włosów bo się nadbudowuje.
Jaki masz kolor włosów?
  • Odpowiedz
@tamzi: cholera nie rozumiem rozpaczania na punkcie włosów. Przecież to tylko włosy! Tnij nic się nie bój. Włosy będą zdrowsze i będą się lepiej układać. Dodatkowo przetestuj jakieś fajne maski do włosów, wcierki i koniecznie jedwab:)
  • Odpowiedz
@tamzi: masz 2 opcje
1. bawić się z henną + wcierki na porost i podcinać co jakiś czas - i tak musisz ściąć to co masz zniszczone
2. ściąć wszystko za jednym razem i też bawić się henną
  • Odpowiedz
@unicornbby: No właśnie są zniszczone i takie byle jakie i strasznie mnie to irytuje xd Już nawet grzywkę ścięłam na prosto, bo były połamane tak, że już tylko ścięcie je ratowało. I widzę, że grzywka odrasta i są już ładne i zdrowe ;)
  • Odpowiedz
@Mesiva: No właśnie nie wiem czy ścięcie i henna to nie jest najlepszy pomysł. A zawsze jakaś zmiana w wyglądzie :D Ogólnie to bardzo dbam o włosy, olej kokosowy, naturalne szampony dobierane na przestrzeni kilku lat... Ale no doszła ta farba, stresy okrutne no i poszło...
  • Odpowiedz
@tamzi: czym farbowałaś włosy, że aż tak Ci zniszczyło końcówki? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ja mam walkę z farbowanymi włosami od wielu lat, ważna jest systematyczna pielęgnacja i niestety to dużo kasy, eh.
No i w tym przypadlu tego nie odratujesz już, wiem, że trochę szkoda ścinać, ale trzeba. Od razu po ścięciu weź na tapetę to, by zabezpieczać końcówki włosów przed rozdwajaniem. Ja mam do tego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@KocieTruchlo o super, dzięki za ten olejek i ogólnie za rady :) Właśnie używam kokosowego, bo myslalam że mam srednioporowate włosy. Niby są lekko grubsze i miękkie, bo się osadza na włosach, ale po umyciu włosy wyglądają jak siano, więc no chyba się u mnie nie sprawdza ;/ co do farby to wstawiłam wyżej. I stwierdzam że nie będę ich farbowac zwykła farba, a raczej uderze albo w henne albo w indygo.
  • Odpowiedz
@tamzi: nie ma sprawy! :) Kokos na takie wlosy to jest masakra, takie dziwne siano sztywne się robi, też popełniłam ten błąd. Zobaczysz, że ten zrobi Ci o wiele lepiej :)
A co do farbowania, miej na uwadze, że masz teraz suche włosy, a henna też wysusza. Proponowałabym wstrzymać się z kolorami chociaż na trochę, podreperować ich stan i wtedy walczyć. No i inna sprawa, że wysokiej jakości farby fryzjerskie mają
  • Odpowiedz