Wpis z mikrobloga

@korporacion: Przecież Oblivion to była porażka. Nawet nie pamiętam o co w ogóle chodziło w tamtej fabule, taka była miałka. Jeszcze to zasrane skalowanie leveli wraz z postępem w grze, przecież to była porażka
  • Odpowiedz
@korporacion: Tylko na PC Skyrim ma bardzo mocną przewagę w ilość sprzedanych kopii, na konsolach już może np. ssać pytę Geraltowi (PS4). Plus na wynik miała jeszcze wpływ jednak dłuższa obecność na rynku produkcji od Bethesdy.
Zainteresowani mogą zajrzeć na vgchartz.com i sami porównać.

Hype na CB2077 jest srogi, bo to przede wszystkim nowe IP i na znanej licencji. Kwik wiecznych narzekaczy, na brak "smogu, deszczu, depresji i TPP" to
  • Odpowiedz
@Xarazix: a co tu mam bronić?
Fakty są faktami. Każdy kolejny tes że srednią ocen 9.0 ale wy i tak wiecie lepiej.
Zgadzam się że główny wątek nie jest mocną stroną serii ale nigdy nie miał być.
  • Odpowiedz
@korporacion: Czy tylko ja mam wrażenie, że większość osób udzielających się w tym poście nie pamięta jak wyglądały pierwsze 2/3 lata od premiery Skyrima? Kiedy trudno było znaleźć opinię inna niż zachwyt nad rewolucją co do wielkości świata? Osobiście cieszę się, że hype na TESV się skończył i że Wiedźmin 3 go przyćmił, ale zgadzam się, że to zaprzeczanie faktom jakoby każdy kolejny TES nie był rewolucją techniczną.
  • Odpowiedz
@korporacion: Jeśli mamy zgadywać TESa VI tylko na podstawie progresji F3, Obliviona, Skyrima i F4, to wyjdzie wielki świat zbudowany na zasadzie wesołego miasteczka (autonomiczne, pokręcone i czasem ciekawe punkty na mapie przedzielone pustką pełną kiepsko skalujących się wrogów), rozbudowany system craftingu, budowania osad i zamków, ewentualnie trochę tradycyjnych Bethesdowych błędów gry i silnika. To, czego najprawdopodobniej nie dostaniemy, to interesująca, wielowątkowa, spójna i bardzo wciągająca fabuła, godne zapamiętania postaci
  • Odpowiedz
@korporacion a czemu uważasz, że należę do "nich"???
Zresztą chciałbym usłyszeć co masz na obronę tezy iż TES to arcydzieła i rewolucji.
Pomijając fakt, że początkowo stwierdziłeś, że nie ma wyjątków, teraz mówisz o głównym wątku.

Chętnie posłucham co masz do powieszenia.
  • Odpowiedz