Aktywne Wpisy
oxymirek +205
jeśli ktoś miał jakieś wątpliwości to po wprowadzeniu lex Tusk chyba zostały rozwiane.
Gratuluję wszystkim madkom, emerytom, nierobom. Mam nadzieję że warto było roz******ć lata rozwoju i demokrację za socjał.
#pokityka #bekazpisu #bekazpodludzi
Gratuluję wszystkim madkom, emerytom, nierobom. Mam nadzieję że warto było roz******ć lata rozwoju i demokrację za socjał.
#pokityka #bekazpisu #bekazpodludzi
Mardssl +8
Jakie jest dla was najgłupsze powiedzenie? Dla mnie to "Co cię nie zabije, to to cię wzmocni."
#przegryw
#przegryw
A może źle to interpretuje bo na niebie wysoko to chodzi o bociany i samoloty a nie o boga hur dur xDˣᴰ
@JakTamCoTam: nie był ani nie jest
#uuuuantykatolizm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jan_zwyklak: na katolickich stronach interpretują to tak "Nie wolno sporządzać obrazu, zdjęcia czy posągu człowiekowi w celu służenia, oddawania pokłonu czy aktu wielbienia."
Ja tam nie widzę żeby było napisane tak jak twierdzisz. Tam jest po prostu jasno wskazane że to nakaz modlenia się bezpośrednio do boga a nie do podobizn
@Piottix: Kolejne zdanie, taki mały szczegół...
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania nie można malować? Być rzeźbiarzem? Ten fragment jest kluczowy cumplu, chodzi o to żeby nie czcić posągów czy obrazów, co nie znaczy, że nie można ich podziwiać. Czcić trzeba Boga żywego, a nie na obrazku.