Aktywne Wpisy
Asarhaddon +162
Ładnie się pobudowałem? Jakie byście dali ogrodzenie, żeby było widać bogactwo, ale, żeby plebs nie mógł się dostać do środka?
#budujzwykopem #dom
#budujzwykopem #dom
kontodlabeki +74
ale mnie dzisiaj dupa zapiekła, jechałam pociągiem do domu i siedziały jakieś młode julki, każda z markowych ciuchach, makijaż, paznokcie jakieś lepsze zrobione, iphone, aparat na zębach ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja, baba 30 lat i nie stac mnie na żadną z tych rzeczy XD najbardziej dupa piecze z powodu tego aparatu na zębach eh, człowiek porażka
"Wiesz dlaczego siłownia jest teraz tak popularna?
Bo w większości przypadków nie trzeba na nią chodzić, żeby udawać sportowca. Idziesz ryjku raz na siłownię, ubierasz się w markowe ciuchy i robisz 10 zdjęć robiąc do nich minę jak wyjęty bez ostrzeżenia z piekarnika jesiotr, a potem dodajesz je przez dwa miesiące. W międzyczasie swój internetowy profil zapełniasz zdjęciami sałateczek i bezglutenowych bułek oraz kupionych dzień wcześniej supli, chowając jednocześnie leżące w tle kiepy. Udajesz kogoś kim nie jesteś, ale to jest teraz modne więc tak trzeba.
W przypadku kobiet w zasadzie wystarczy urodzić się z dobrym genem, dzięki któremu są po prostu chude i w miarę ładne. Dziś CHUDE laski zanim zajrzą w progi siłowni, już planują zawody w bikini, w których zamiast pokazywania wypracowanej treningiem sylwetki, mamy obecnie zwykły konkurs piękności. Uwierzcie mi, że są dziewczyny, które startują regularnie w zawodach, a nie mają żadnego pojęcia o treningu, diecie czy suplementacji. Myślą że a gainer to to samo co GARNIER, a rumuński martwy ciąg, można ćwiczyć tylko w Bukareszcie.
W przypadku facetów sprawa ma się trochę gorzej, bo jeśli nie nabijesz masy, widać że stałym bywalcem siłowni nie jesteś. W tej sytuacji z pomocą przychodzi crossfitowa koszulka, leżące obok usztywniacze na nadgarstki i zdjęcie na rollerze. Tam w końcu liczy się kilka innych rzeczy, sylwetka nie jest priorytetem. I tak nikt nie udowodni, że nie chodzisz na zajęcia.
Trudne w tym sporcie jest to, że dziś najnormalniej w świecie ciężko odróżnić prawdę od fikcji - nie jest to sport zespołowy, więc nie trzeba chodzić na regularne treningi z resztą drużyny. Nikt nie musi na Ciebie liczyć. Bez Ciebie siłownia i tak żyje swoim życiem, nie tak jak w przypadku na przykład hokeja, gdzie kontuzjowany bramkarz to katastrofa dla zespołu. To czy naprawdę masz pojęcie o swojej dyscyplinie i czy jesteś zapalonym sportowcem, czy to kochasz - ocenia się na podstawie zdjęć na Instagramie czy Facebooku.
W piłce nożnej celem jest wygranie meczu, wspinanie się po szczeblach kariery, bycie coraz lepszym, dostanie lepszego kontraktu czy po prostu osiąganie czegoś w statystykach. W pracy nad sylwetką nie ma żadnych rankingów. Nie trzeba startować w zawodach, nie trzeba regularnie ćwiczyć czy naprawdę dobrze się odżywiać. Wyznacznikiem jest to, czy dobrze zrobisz sobie zdjęcie, czy będziesz „apetyczny” dla płci przeciwnej i czy dobrze będziesz grać swoją aktorską rolę. Nikt nie jest w stanie Ci udowodnić, że jest inaczej.
Później dziewczyny z problemami hormonalnymi zastanawiają się, dlaczego nie mogą zrobić formy, skoro internetowa gwiazda też mówi, że ma problemy z tarczycą i cukrzycę, ale zarzeka się, że formę zrobiła w 2 miesiące. To psuje głowy ludziom, którzy nie umieją popatrzeć na sprawę z boku, bo po prostu dopiero zaczynają swoją pracę nad ciałem.
Nastały czasy pustych gwiazd aparatu, które sylwetkowo wraz z biegiem czasu mimo #!$%@? o ciężkim trenowaniu, nie zmieniają się zupełnie ani fizycznie ani na żadnej innej płaszczyźnie. Są po prostu ładne i nic więcej. To niestety pokazuje, że by inni cię zauważyli, wystarczy być zewnętrznie atrakcyjnym. Społeczeństwo nie patrzy na to co mają do powiedzenia, bo z reguły pod zdjęciem i tak jest „JAK WAM MIJA WEEKENDZIK ?” lub „GOTOWA NA LATO!”. Ludzie, którzy nie nadają się do sprzedaży farfocli, fletów czy amuletów, są KIMŚ w wirtualnej rzeczywistości, będąc jednocześnie nikim w realnym życiu.
Nie trzeba wiedzieć nic o treningu - wszystko pokaże trener i zrobisz tylko tyle powtórzeń ile powiedział. Po co wiedzieć cokolwiek o organizmie człowieka - przecież to trener ma to wiedzieć. Nie ma żadnej potrzeby, by wchodzić umysłem w tajniki żywienia, bo to trudne, a zamiast umieć się wysłowić, czy pisać coś z sensem, masz się dobrze prezentować. Wystarczy więc, że zrobisz sobie zdjęcie.
Dziś ludzi podziwia się za idealną twarz i smukłe ciało, czyli bardzo często za to jacy się urodzili. Nie za to kim są, co zrobili czy co osiągnęli. W których moda na perfekcyjny wygląd zaczyna ograniczać umysły.
I w tych czasach w których wygląd rządzi, wy bądźcie mądrzejsi. Poszerzajcie horyzonty, nie wierzcie we wszystko i kładźcie nacisk na własny rozwój.
Patrząc w lustro warto czasem zapytać siebie, czy jestem kimś więcej niż tylko odbiciem obrazu. A to jak ogarniecie życie zależy głównie od tego, jak ogarniacie MYŚLENIE."
#mirkokoksy #silownia #motywacja #fit #dzikitrener