Wpis z mikrobloga

@ejrafi: Nie wiem, zobaczymy. Myślę, że właściciel klubu trochę zmienił podejście co do trenerów, choć w sumie z perspektywy czasu wszystkie decyzje o zwolnieniach były moim zdaniem dobre (może trzeba było nawet zwolnić Tarasiewicza w przedostatnim sezonie i zrobić jak ZS).Tylko chyba decyzje o zatrudnianiu ich były złe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam nadzieję, że nawet w przypadku spadku trener się utrzyma, bo grę Miedzi się dobrze
  • Odpowiedz
  • 0
@Maver87 Teraz wszyscy się wycwanili i podpisują kontrakty np. 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Tak więc długość nie ma żadnego znaczenia.
  • Odpowiedz
@Maver87: Miedź podpisywała kontrakty roczne z ostatnimi trenerami i tak samo było z trenerem Nowakiem. Widocznie właściciel klubu doszedł do wniosku, że trener Nowak odpowiada jego wizji budowania klubu i stąd taka duża doza zaufania.
  • Odpowiedz
  • 0
@first Jak to co ma. Masz kontrakt na 5 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Pracodawca w czerwcu 2019 informuje Cię, że wypowiada kontrakt i płaci 3 miechy pensje.
  • Odpowiedz
@footix: czyli dla mediów idzie przekaz, że ufamy mu i kontrakt na 100 lat, a faktycznie umowa na 3 miechy "odnawiana" w każdy miesiącu do momentu aż skończy się cierpliwość ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
@first: Nie no umowa jest na dłuższy okres, ale wypowiedzenie 3 miesięczne, coś jak zwykła umowa o pracę na czas określony. Kontrakt jest zawierany na te 5 czy ileś lat, ale de facto można to skrócić do 3 miechów. Przecież inaczej z naszymi ekstraklasowymi gorącymi krzesłami budżety by nie wytrzymały :)
  • Odpowiedz