Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś jakiegoś #protip na żeberka z grilla? Chodzi mi nie o marynatę (te pyszne, wieprzowe #!$%@? marynują się już od wczoraj), ale o metodę przyrządzenia ich na #grill tak, żeby były miękkie i soczyste, a nie wysuszone i zjarane. Kłaść bezpośrednio na ruszt czy może na tackę, albo zawinąć w folię? Ktoś, coś?
#kiciochpyta #gotujzwykopem #zeberkaboners
menstruacyjnakaszanka - Poleci ktoś jakiegoś #protip na żeberka z grilla? Chodzi mi n...

źródło: comment_hw3rvKYmxgVookjNydc09RMhB1VacS2Q.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@menstruacyjnakaszanka albo od początku w folii, ipid koniec podpiec dla uzyskania efektu, ale lepiej pierwsze podpiec, a potem z marynatą do folii i długie duszenie na małym żarze, tak żeby powoli się dusiły. Szczelnie ofoliuj w obu przypadkach!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@menstruacyjnakaszanka: na pewno dłużej, bo to działa jak piekarnik, za to nie trzeba pilnować, obracać i nie da się spalić. Poszukaj na YouTube o grillowaniu Weberem żeby podstawy techniki ogarnąć
  • Odpowiedz
@MissPinguin
1 szklanka brazowego cukru
1/4 szklanki sosu Worcestershire 
1/3 szklanki sosu sojowego (z mala zawartoscia soli jest najlepszy)
1/4 szklanki octu winnego
1/4 szklanki sosu chili
1/2 szklanki ketchupu 
2 lyzeczki ostrej musztardy
2-4 zabki posiekanego czosnku
1/2 lyzeczki granulowanej cebuli

Składniki są na 2 kilo żeber (ʘʘ)
  • Odpowiedz