Wpis z mikrobloga

Poczta Polska to jednak mistrzowie świata. Spójrzcie na tracking oraz dopisek "Ekspres" przy dodatkowych opcjach. xD z Wawy do Tychów się jedzie ok. 3h. Szybciej niż PP uwinął się TNT z Chin do Polski (nie polecam z pewnych względów i tak tego kuriera).

RE372057802SE

#zakupyzchin #pocztapolska #alipaczka
  • 7
@DWMT: ale to jest tylko list, a nie przesyłka kurierska, ta przesyłka ciągle może być na celnym, jeśli chciałeś szybko mogłeś brać kuriera pocztowego (EMS/GlobalExpress) lub innego kuriera, to że jest 'ekspres' nie znaczy że dojdzie w 1 dzień

Poczta wciąż może nawet nie mieć tej przesyłki 'w rece'
@Andczej: Brałem ostatnio telefon, to wziąłem kuriera, który sam zgłosił paczkę do UC, tymczasem, gdy DHL i DPD podobno tylko wtedy, gdy UC sam zapyta xD. Gdyby nie sprawy związane z podatkiem, to telefon byłby w 4 dni. Tak to ok 13.

Teraz biorę sluchawki za grosze, więc więcej by mi za kuriera wyszło :P. Grosze są warte, więc wątpię, by siedziały na celnym, bo dostaliby równe 0zł P.

W ręce
który sam zgłosił paczkę do UC

@DWMT: można powiedzieć że norma

tymczasem, gdy DHL i DPD podobno tylko wtedy, gdy UC sam zapyta

to tak nie działa, DPD chyba nawet nie ma u nas agencji celnej, a DHL działa jak sam uzna

Grosze są warte, więc wątpię, by siedziały na celnym, bo dostaliby równe 0zł P.

nawet przesyłki warte 1$ mogą leżeć kilka dni na celnym

W ręce mają, bo potwierdzili
A czym dojeżdża priority line?

@DWMT: DPD, DHL, UPS, zależnie od przedmiotu

Na mejlu Poczty też odpowiada agencja?

zapewne tak lub osoba która zrobi to samo

zauważ jedno, zapewne przesyłka za która zapłaciłeś kosztowała grosze, a wymagasz czasu jak u kuriera który jest dużo droższy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz biorę sluchawki za grosze, więc więcej by mi za kuriera wyszło :P. Grosze są warte, więc wątpię,
@Andczej: Nic nie zapłaciłem, ale #!$%@?ący jest fakt, że chincycy potrafią przetransportować coś szybciej z jednego kontynentu na drugi, niż polacy 300-400km :D

dzięki andczejj ( ͡° ͜ʖ ͡°)