Wpis z mikrobloga

Mirki z #warszawa. Czy #pragapoludnie to bezpieczna dzielnica dla kogoś kto planuje przeprowadzkę do stolicy? O #pragapolnoc słyszałem niezbyt dobre opinie, ale nie wiem jak sytuacja wygląda w części południowej #praga (np. okolice Grochowskiej)? Szukam lokalizacji w której byłoby bezpiecznie, a jednocześnie można znaleźć kawalerkę na #wynajem w stosunkowo przystępnej cenie (max 1700 z czynszem). Będę wdzięczny za wszystkie sugestie!
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mat1984: Bardziej bezpieczna niż śródmieście. Praga ma trochę inny klimat niż lewobrzeżna część miasta. Nie ma korpo i jest mniej przyjezdnych. Jak chcesz poczuć klimat Grochowa to puść sobie Blok Ekipę. Ale polecam. Sporo zieleni, fajnych miejsc i dość bezpiecznie.
  • Odpowiedz
@mat1984: Ze 20 lat mieszkam na Pradze i to inne czasy teraz są. Jest bardzo spoko, a wracałem nocami, wychodziłem 3-4 rano sam i na luzaku. Raz, dwa razy menelik o kasę zaczepił i tyle. Ale to jak wszędzie. Jest zielono, a nawet bardzo zielono, dużo odnowionych parków, jest klimacik i super dojazd do centrum z Wiatraka w 10-13 min. Ścieżkami rowerowymi można szybko śmignąć na Bulwary itd. Veturillo działa.
  • Odpowiedz