Mireczki, chodziła za mną idea własnej działalności, pomijam fakty typu: rynek zbytu, marketing bo nie o tym mowa. Otóż wszystko było przemyślane, kumpel też się w to zaangażował, ba! Nawet byli już potencjalni klienci etc. Jednak nie grzesząc sporym groszem, myśleliśmy o odpowiednich papierach i dofinansowaniu, aby właśnie zakupić "narzędzie pracy", jakim byłby samochód. Oczywiście nie żadna osobówka, tylko jakiś porządny bus, jednak jak słyszałem to nie dają dofinansowań na działalności transportowe, a szczególnie na auta. Każda babka w urzędzie gada co innego, w internecie dziwne opinie i zostało mi pytanie do was, jako ekspertów i ostatniej deski ratunku.(⌐͡■͜ʖ͡■) Da się coś z tym zrobić? Jakoś ogarnąć gotówkę? Kombinacje z leasingiem? Liczę na was i waszą wiedzę.(。◕‿‿◕。) Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Ps.: Zastanawiam się jak kurierzy w DPD etc. ogarniają takie sprawy, że biorą auta w leasing?
@TheOneEyedKing: Faktycznie urzędy pracy niekoniecznie chcą przyznawać fundusze na środki transportu (albo np. max 30% całej kwoty dofinansowania) ale czy ma to przełożenie na dofinansowania unijne nie mam pojęcia. Może warto zapytać w jakimś punkcie informacyjnym?
Typek z kanału "Sprawdzam jak" wyjaśniony przez widza za wrzucanie klik-bajtowych miniaturek na swoim live prezentujących zalane miasto (foto w komentarzu) #powodz #sprawdzamjak #wroclaw
Jednak nie grzesząc sporym groszem, myśleliśmy o odpowiednich papierach i dofinansowaniu, aby właśnie zakupić "narzędzie pracy", jakim byłby samochód. Oczywiście nie żadna osobówka, tylko jakiś porządny bus, jednak jak słyszałem to nie dają dofinansowań na działalności transportowe, a szczególnie na auta. Każda babka w urzędzie gada co innego, w internecie dziwne opinie i zostało mi pytanie do was, jako ekspertów i ostatniej deski ratunku.(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Da się coś z tym zrobić? Jakoś ogarnąć gotówkę? Kombinacje z leasingiem? Liczę na was i waszą wiedzę.(。◕‿‿◕。) Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Ps.: Zastanawiam się jak kurierzy w DPD etc. ogarniają takie sprawy, że biorą auta w leasing?
#pracbaza #pytanie #pytaniedoeksperta #dofinansowanie #wlasnafirma #transport