Wpis z mikrobloga

Już kiedyś wrzucałem, ale co tam. Tak fajnie się czyta szambo w moją stronę, że chętnie w nim popływam.

Kompilacja z koncertu katożyczeń tagu # mirkomodlitwa
No ja gdybym mógł poprosić o coś twórcę wszechświata byłbym bardziej kreatywny, a już na pewno mniej skupiony na sobie.
#bekazkatoli #gimboateizm #bekazpodludzi #zlotarybka
lakukaracza_ - Już kiedyś wrzucałem, ale co tam. Tak fajnie się czyta szambo w moją s...

źródło: comment_F4iHgLXxmS5OWo3S3oDuYhD3ZYdIjpEa.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piottix: lakkaracz wrzucony na czarną listę po tym poście. Gdzie eksytuję się jego życiem? To jest człowiek chory psychicznie. Nie wiem czy jakaś nerwica czy początki schizofrenii, ale poważnie powinien przejść się do lekarza, bo jego postawa jest bardzo niepokojąca.

Jako ateista pozostaje mi wstydzić się za niego, a jako katolik to po prostu zostaje modlitwa i politowanie.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: uważasz się za najmądrzejszego a takie samo g---o wiesz jak cała reszta i tak pozostanie. xD Taką samą bekę mam z mirkomodlitw, bicia czołem o podłogę, karmy jak i z twojego podziału. Co ma to, że boga pewnie nie ma do agnostycyzmu i ciśnięcia beki z religii?
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: ale dalej nie wiem co to ma do agnostycyzmu. Myślisz, że jak jestem agnostykiem to siedzę i się zastanawiam czy bozia jest czy jej nie ma bo się śmierci boję? Nie wiem co jest po śmierci, logika podpowiada, że g---o tak jak i przed życiem i w to wierzę. xD
  • Odpowiedz
Nie wiem co jest po śmierci, logika podpowiada, że g---o tak jak i przed życiem i w to wierzę.

@rudy2007: Czyli niczym się nie różnimy, oprócz oczywiście mojej wścieklizny na wszelkie religię.

Tylko Ty swoje nie wiem co jest po śmierci oceniasz na jakieś 50%, a logika podpowiada, że nic nie ma też na
  • Odpowiedz
@PilariousD: Wielki Wszechmocny Bóg o skuteczności rzutu monetą xD przez większość życia miliony osób się mu codziennie kłaniają, poświęcają mu mnóstwo czasu i zgromadzonych środków, organizują wszystkim życie wokół niego.. a Bóg zawsze przegrywa z placebo, jest orany za każdym razem przez logikę, codziennie jest wyprzedzany w swej potędze przez naukę, nigdy nie przeskoczył praw fizyki i statystyki.

Jak to świadczy o ludzkości, że muszą przed byle czymś klęczeć, nawet
  • Odpowiedz
Czy ktoś mi tłumaczy po co ludzie o coś proszą skoro modlitwa to nie koncert życzeń? To jak człowiek przeżył operację to według katolików czyja to zasługa:
a)lekarza i jego umiejętności plus stanu pacjenta, żadne wyzsze siły- u nich to opada, wiadomo
b)boga, dlatego że się ludzie modlili, a lekarz nie ma zasługi bo dostał swoje umiejętności w darze
c)boga, dlatego, że ludzie się modlili, ale trochę lekarza też
d)boga dlatego, ze tak chciał, a lekarz
  • Odpowiedz
@invisibleborder: Zaorałaś, o ile nie było modlitwy w intencji zmiany mojej płci to jestem kobietą wciąż.

To nie było zaoranie tylko próba zapytania o co w tym wszystkim chodzi, bo nie tak łatwo uzyskać odpowiedź. Wielu, wielu ludzi prosi o coś z przyzwyczajenia i nawet nie wie czy właśnie tak powinno formułować swoje prośby czy nie. Bo niby wolna wola, ale jednak czasem mowia ze bog tak chcial wczesniej wezwac
  • Odpowiedz
Tylko Ty swoje nie wiem co jest po śmierci oceniasz na jakieś 50%, a logika podpowiada, że nic nie ma też na 50%

A wniosek ten wyciągnąłeś prosto z wnętrza twojej d--y bo napisałem co innego.

@lakukaracza_: co do reszty - to co się dzieje z jakimiś workami mięsa jak przestają działać to nie jest najważniejsze z pytań, które można zadać. Jak pisałem - g---o wiemy i g---o będziemy wiedzieć.
  • Odpowiedz
@analogiczna: w skrócie homo sapiens to gatunek społeczny, ale żeby stabilna hierarchia społeczna się wytworzyła, większość jednostek musi czuć instynktownie potrzebę uniżenia się, kłaniania się liderom i czczenia na zawołanie. Religie to próba zaspokojenia tej pierwotnej potrzeby. Ludzie stworzyli nieprawdziwy opis świata, który próbuje zracjonalizować bezsens tych czynności.
  • Odpowiedz
Ile % temu dasz, jak to jest logiczne i prawdopodobne? xDDD

@rudy2007: No nic nie kumasz. Sorry, że marnowałem Twój czas. Poczytaj Poppera to może zrozumiesz,bo na mirko nie mam zamiaru bawić się w nauczyciela.
  • Odpowiedz
zny, ale żeby stabilna hierarchia społeczna się wytworzyła, większość jednostek musi czuć instynktownie potrzebę uniżenia się, kłaniania się liderom i czczenia na zawołanie. Religie to próba zaspokojenia tej pierwotnej potrzeby. Ludzie stworzyli nieprawdziwy opis świat

@invisibleborder: ja się nie czepiałam wiary jako całości w tym wpisie tylko samej modlitwy pełnej życzen, żeby się stało tamto i owamto

Bo skąd w ludziach potrzeba wiary i proszenia o coś(czasem proszenia i czekania
  • Odpowiedz