Wpis z mikrobloga

• 1
@L3stat w sumie tylko na 3 dni jestem, ale udało mi się zobaczyć Elafonissi i jaskinię Agia Sofia. Spotkałem po drodze też Polkę, która sprzedaje lokalne przysmaki i dzięki temu trafiłem później to świetnej knajpy w Elos. Ogólnie Kreta ładna, jedyne co, to plaże w miastach nie są zbyt fajne(kamienie na wejściu do wody). Dzisiaj jeszcze Chania i powrót :)
  • Odpowiedz
  • 0
@archates czyli rozumiem że nocujesz na zachodzie wyspy? Ja niestety miałem hotel na wschodzie i nie zdążyłem dotrzeć do Elafonisi i zabrakło mi czasu na Chanie. I to prawda na Krecie wiele tajnych i klimatycznych knajpek, szczególnie te na uboczu. Miłego urlopu Mireczku ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
@L3stat tak, jesteśmy na pograniczu Agia Marina i Platanias, rzut beretem od Chani. Całkiem fajne miejsce i dobra baza wypadowa.
@mun88 ja też miałem dostać cytrynę, ale nie mieli i dostałem bmw x1, więc te góry spokojnie przejechaliśmy :)
  • Odpowiedz
@archates: jeśli masz samochód to jeszcze Bałos zalicz, samochodem dojedziesz tylko ostrożnie na tej s--------j drodze, oponę jedną na niej zniszczyłem bo 40 p-----------m rentalem xD Jak dobrze że SFDW kupione było
  • Odpowiedz
@stulejka-z-przerzutami: Z wypożyczonym samochodem na Balos trzeba uważać, bo wypożyczalnie doskonale znają tę drogę i mają kruczki w umowie. Uszkodzisz samochód w drodze na Balos i możesz być niemiło zaskoczony jak ściągną z Ciebie pieniądze, pomimo pełnego ubezpieczenia.
  • Odpowiedz
@infinityink: na szęście mi opona poszła na zasadzie że zaczęła tracić powietrze powoli i 3h później padła, zmieniłem na zapasówkę bo miałem, umyłem samochód oraz zniszczone koło by nie było takie u-----e i heja - z resztą klucze i tak zostawiałem w recepcji xD
  • Odpowiedz