Aktywne Wpisy
kantek007 +26
MIASTO bez A
Virsky +420
Ojezu, jakie to piękne uczucie :D
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Dzisiejszy cytat z pisma świętego bedzie tym co nasz stwórca mowi o osobach niepełnosprawnych. Czesto takie osoby sa zachecane w #katolicyzm do czynnego udziału, a jest to błędem. Zobaczmy co mówi słowo Boże:
Nikt, kto ma zgniecione jądra lub odcięty członek, nie wejdzie do zgromadzenia Pana. – Księga Powtórzonego Prawa 23: 2
– (…) Ktokolwiek z potomków twoich według ich przyszłych pokoleń będzie miał jakąś skazę, nie będzie mógł się zbliżyć, aby ofiarować pokarm swego Boga. Żaden człowiek, który ma skazę, nie może się zbliżać – ani niewidomy, ani chromy, ani mający zniekształconą twarz, ani kaleka, ani ten, który ma złamaną nogę albo rękę, ani garbaty, ani niedorozwinięty, ani ten, kto ma bielmo na oku, ani chory na świerzb, ani okryty liszajami, ani ten, kto ma zgniecione jądra. (…) Tylko nie będzie podchodził do zasłony i nie będzie się zbliżał do ołtarza, bo ma skazę. Nie będzie bezcześcił moich świętości, bo Ja, Pan, jestem tym, który je uświęca! – Księga Kapłańska 21: 17-23
#chrzescijanstwo pomyslalem ze warto sprobowac zachecic do rozwazania w sercu tych słów: #gimboateizm #ateizm #gimbokatolicyzm #religia
Link do poprzedniego wpisu: https://www.wykop.pl/wpis/32379395/pomyslalem-ze-fajnie-byloby-rozpoczac-inicjatywe-w/
Ale czy to cos zmienia? Kaplanem nie moze byc nikt niepelnosprawny?
Chrystus sam przebywa wśród chorych i uzdrawia niewidomych, chromych, trędowatych, rozgrzesza nierządnice, co więcej robi to nawet
@sphinxxx: Jezus jednoczesnie mowi ze przyszedl wypelnic stary testament a nie go znieść
Z tego co poczytałem ale nie jestem pewien na 100%
@prosile: w takim razie nie jest to zgode z pismem.
@spalam__sie: jak chcesz komus odpisal tak zeby to zobaczyl to przy jego komentarzu nacisnij odpowiedz.
Ale przeciwskazania do rodzenia dziecka przez mezczyzne sa dosc oczywiste, ale juz kobiet jako kaplanow albo osob z liszajami czy zlamaniem konczyny nie ss tak oczywiste prawda?