Wpis z mikrobloga

#simsy #windows10 #komputery

Hej, miłośnicy Simsów, mam problem techniczny z moimi "The Sims 2 Ultimate Edition". Mam wersję wirtualną z Origina i działały ok na Win7. Potem odinstalowałam, zaktualizowałam system do Win10 i znowu przyszła mi ochota na popykanie z Simsy. Z tym, że teraz nie działają. Przy próbie stworzenia rodziny gra pada, pojawia się komunikat o błędzie i że aplikacja zostanie zamknięta. Miał ktoś z was podobny problem?

W internecie widzę, że nie jestem odosobniona, ale z moją wiedzą na temat komputerów nie czuję się pewnie czytając angielskie rozwiązania. Boję się coś spierniczyć, tbh.

(sorry, jeśli jakiegoś tagu użyłam niepoprawnie)
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Quazu: Tak czytałam, ale też boję się sama szukać plików. Tutaj jest napisane, żeby usunąć Securoma (cokolwiek to jest) i użyć cracka "No CD crack", ale czy to odpowiednie rozwiązanie dla mnie skoro nie gram na płytach?
  • Odpowiedz
@Arw165: securom to zabezpieczenie które sprawdza czy gra jest oryginalna, w czasach zamierzchłych gra sprawdzała po prostu czy masz płytę z oryginalnym nośnikiem w napędzie, dlatego nazywa się to no-cd crack, nawet jeżeli gra jest zassana z origina. Ja Ci linka nie dam, bo nie pozwala na to regulamin, ale wklep w google game copy world the sims 2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Quazu: Ten plik "No CD" to jest ten crack, tak? Tylko wg strony, którą podał @piotrulos: najpierw muszę usunąć Securom, zanim to zrobię. I z jakiegoś powodu dwa pliki nie chcą się usunąć.
  • Odpowiedz
@Arw165: Nie usunęły się bo musisz odpalić to coś z prawami administratora. Crack to plik .exe o tej samej nazwie co plik wykonywalny .exe gry.
  • Odpowiedz
@Arw165: Chodzi o to że ta apka którą pokazałaś na screenie ma zbyt niskie uprawnienia do edycji rejestru, ppm i uruchom jako administrator.
  • Odpowiedz