Wpis z mikrobloga

@Matahari32: proste kroki do sprawdzenia zanim pojedziesz się kłócić
odpal auto, temperatura na minimum, nawiew na max, klima włączona
1. zobacz czy kręci się kompresor (wewnętrzna część koła pasowego, będzie słychać kliknięcie jak odpalisz klimę)
2. zobacz czy po chwili ruszy wentylator chłodnicy
3. dotknij rurek klimatyzacji, cieńsze powinny robić się ciepłe (strona wysokiego ciśnienia), grubsze powinny robić się zimne (niskie ciśneinie)
4. zobacz czy w ogóle działa ci zmiana w
@kujtek jeśli chodzi o zmianę ciepłe zimne tak. Kliknięcie jest i klimatyzacja chłodzi ale mam wrażenie że jest to mega słabe chlodzenie. Nie miałem styczności z peugeotem 206 nigdy to moje drugie auto i dopiero ostatnio zacząłem jej używać. Auto kupione od pierwszego właściciela znajomego z pracy mama była pierwszym właścicielem. Auto kupiłem w ubiegłym roku ale klimatyzacji nie używałem dopiero teraz oddałem auto na serwis klimy i mam wrażenie że działa
@kujtek niby full ile to nie wiem nie dopytywałem bo to jakiś znajomy tescia. On też u niego robił klimę i fachowo podeszli do sprawy. Jeśli chodzi o zimno. No po godzinie czasu dopiero można odczuć że faktycznie jest chłodno ale nie jest to takie chłodno aby zmniejszyć pokrętło na mniejszą temperaturę że tak powiem. Może po prostu ten model tak ma mam na myśli 206
@Matahari32: nie no co ty, to małe auto, powinna być lodówka w środku raz dwa

nie dopytywałem bo to jakiś znajomy tescia

ale mnie to #!$%@? że jak sam nie dopilnujesz, nie dopytasz to mało kto ci coś powie/da wydruk, musisz we wszystkim być ekspertem :(