Wpis z mikrobloga

@perm: np ze Ziemia jest płaską, NASA to ogolnie organizacja mająca na celu okłamywanie ludzi, nie ma grawitacji, ruchów obrotowych, pochylenia ziemi, slonce i ksiezyc to obrazki na kopule :D ogólnie bajdy i argumenty obalone jakoś 2500 lat temu :D ale oni i tak nie przyjmują tego do wiadomości xD
@piotrek_18_89: nasuwa mi się jedno pytanie: PO CO? zarówno do ich zachowania, jak i do tego po co Ty się nad ich tematem pochylasz? Jestem ciekaw, skoro wiesz, że nie da Ci to nic merytorycznego, chyba, że jesteś socjologiem( ͡° ͜ʖ ͡°)?
@perm: trochę dla beki a trochę żeby posłuchać czy oni tak na serio w to wierzą czy tylko się nabijają. I niestety oni w to wierzą.
A co do ich zachowania - jestem ciekawy co musi się wydarzyć w życiu takiego człowieka ze są się tak zmanipulować jeżeli chodzi o naukę. Bo rozumiem ze sekta może wciagnac w kryzysie życiowym wiary czy przy depresji czy coś. Ale kurde plaska ziemia?
W zasadzie to nie wiem jak prowadzą "badania" spora większość argumentów opiera się na "widziałem filmik na youtube". Powtarzają jakieś dyrdymały ludzi, którzy twierdza ze pracowali w NASA. Więc tu już nie pomogę :D jeżeli jeszcze nie widziałeś to polecam filmy scifun'a o plaskoziemcach :D

P.S.
Tylko nie myśl ze jestem plaski :D ja tam kopernikowi wierzę xD