Wpis z mikrobloga

#nauka #fizyka

Szukam jakiegoś dobrego kursu / zbioru materiałów teorii do fizyki online (jak najbardziej może być płatny)

Ważne :
Żeby pokrywał wszystko od gimnazjum do przynajmniej szkoły średniej (matur, bo chciałbym napisać a nie miałem w szkole)

Nie ważne:
W jakim języku, może być polski lub angielski lub najlepiej oba (chce docelowo po angielsku wszystko ogarnąć, ale maturka po polsku jest.)

Fajnie żeby była też #astronomia #kosmos ale najważniejsze żeby pokryło cały materiał od a-z z fizyki.
  • 6
@Boquete: od podstaw do studiów. Po prostu omijasz rozdziały, które są za trudne. Pocisnąłem całe 5 tomów ucząc sie do matury i bez problemu ogarnąłem maturę z fizyki. Na studiach też z tego korzystałem (automatyka i robotyka). Obstawiam, że na większości technicznych kierunków Halliday wystarczy do zdania na ładną ocenę. Na nanotechnologii, inżynierii materiałowej i fizyce technicznej pewnie też się przyda, ale już jako bardzo podstawowy podręcznik. Wersje angielską też gdzieś
@pierzak: @WilecSrylec: @pracoholik69: @Boquete: dodatkowym atutem Resnicka i spóły jest to, że to jest naprawdę fajnie napisany podręcznik - czytanie go po prostu sprawia przyjemność.

Przeleciałem przez to w liceum i o ile niektóre operacje matematyczne przyjmowałem za pewnik (nie znałem rachunku różniczkowego i całkowego), to w żadnym wypadku nie przeszkodziło to w zrozumieniu materiału.