Aktywne Wpisy
lajsta77 +62
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
ataeB +2
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
Narzeczonej nagle zaczęły włosy wypadac. Garsciami. Jednorazowy prysznic zapycha całkowicie odplyw, po nocy na poduszce leza spokojnie 2 garści. Odżywia się zdrowo, trochę niedosypia bo mamy 2jke dzieci. Chora raczej nie jest, hormony też w normie (miała robione miesiąc temu kompletne badania do założenia spirali antykoncepcyjnej). Za 2 tygodnie slub, a póki co przez 2 tygodnie straciła ok. Połowy włosów na glowie.
Oczywiście tyczy się to tylko włosów na glowie.
Wiem, że lekarz, ale przed ślubem możemy nie zdążyć nawet kontrolnie jej zapisać. Spotkał się ktoś z takim problemem może?
Dodam, że bierze multiwitamine i od ok. 2 m-cy biotyne.
#pomocy #lekarz #wlosy #kiciochpyta
Odpalam google (╯︵╰,)
Oby nie wylysiala do ślubu (╯︵╰,)
Dopiero za 8 dni instaluje spiralę. A hormony są w normie.
Mnie ok 3-4msc po porodzie tez wlosy zaczely garsciami, cala chalupa we wlosach ;/
W ciazy horomny blokuja wypadanie wlosow, wiec teraz wypadaja te, co wypadlyby normalnie plus te z 9msc ciazy..
Do tego z jakichs powodow, juz nie pamietam dokladnie, w okresie pologu wyglada czesto tak, jakby kobieta miala wlosy jeszcze bardziej geste, wiec jak zaczyna sie wypadanie, to jest wrazenie niekiedy, ze leci polowa
Jak z tym zawalczylas?
Wlosy wypadaja zawsze i kazdemu.
Jesli kobita byla tak dlugo pod wplywem hormonow, to miala dlugo zablokowane wypadanie po prostu... I trzeba to przeczekac.
Mozesz na wlosy jakies oslabione itd brac tabletki, maseczki i takie siakie rozne bajery, ale wypadania martwych wlosow nie zatrzymasz. Oczywiscie ciaza ciazy nierowna, u kazdej kobiety wyglada to inaczej, ale ogolna recepta jest taka, ze niestety trzeba przeczekac ¯\_(ツ)_/¯
Swoja droga - podziwiam, ja mam polrocznego synka i nie wyobrazam sobie ciazy i jednoczesnej opieki nad nim. Co prawda ciaza z nim byla masakryczna dosc, gdyby byla lajtowa, to pewno tak bym sie kolejnej nie obawiala (Zwlaszcza przy niemowlaku). Narezczona nie