Wpis z mikrobloga

Witam. Dziś odpada Chorwacja, która uzyskała ponad 31% głosów, a dokładniej 31.25%. Oczywiście wciąz głosujemy na najgorsze państwo do wyprowadzki (zagłosuj na to państwo do którego nigdy niechiałbyś się wyprowadzić)
CZYLI:
Jeśli nigdy byś nie chciał mieszkać w Norwegii - zagłosuj na Norwegię. Jeśli chcesz być jutro wołany; możesz kliknąc w plusa. Zachęcam również do obserwacji tagu ---> #wykopowawykreslanka
oba-manigger - Witam. Dziś odpada Chorwacja, która uzyskała ponad 31% głosów, a dokła...

źródło: comment_u0mLHe6MdVqcV5W79sncDjqnDOgqXVlM.jpg

Pobierz

Zagłosuj na najgorsze państwo do wyprowadzki

• Włochy 28.4% (724)
  • Norwegia 13.3% (338)
  • Hiszpania 39.2% (998)
  • Holandia 19.1% (487)

Oddanych głosów: 2547

• 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vvertoi: Albo o tym że w neimczech gadają nadal po niemiecku. Dla mnie to wykresla ten kraj w pół sekundy z jakichkolwiek planów wyjazdowych na dłużej niż tydzień.

Ale serio, olałem kilka tych ankiet i zostały WŁOCHY? Hiszpania!? P------o ludzi? Holandia zresztą też... a wywalono widze sporo dobrych krajów do mieszkania i serio niemcy przy tym nie wyglądają tak źle...
  • Odpowiedz
@vvertoi: nie rozumiem jak mozna bylo odrzucic Niemcy, a zostawic Norwegię, norki maja jedynie przewage ze wzgledu na nieco lepsze zarobki, reszta to kompletne dno:
- zimny klimat, a biada jak pracujesz na północy, skrobanie szyb masz gwarantowane w maju czasem czerwcu
- kraj nie oferuje nic poza przyroda, jedyna rozrywka to bieganie i lowienie ryb xD
- absurdalne ceny jedzenia, wszystkie osoby które znam wyjezdzajac do roboty do NO
  • Odpowiedz
@chrominancja: Zależy jak definiujesz dobrobyt. Jeśli chcesz jeździć Teslą, mieszkać w ładnym domku, wku*wiać się na nieustannie padający deszcz/śnieg i nie jesteś przyzwyczajony do życia w społeczeństwie, to Skandynawia wydaje się być rajem.

Jeśli chodzi o zarobki w krajach południowych, to dziwi mnie, że się tym przejmujecie. Zawsze myślałem, że większość użytkowników tego portalu to przyszli lub obecni programiści 78k.
  • Odpowiedz
śmieszne, że odpadło kilka całkiem niezłych krajów do mieszkania, a Włochy czy Hiszpania zostały xD Ja nie wiem jakie wy macie pojęcie o świecie, ale w Hiszpanii to byście w zbyt wysokim dobrobycie nie pomieszkali xD We Włoszech podobnie.

@chrominancja: najwidoczniej pieniądze nie są najważniejszym kryterium dla wykopków. Ciekawe, że pod każdą wykreślanką dotyczącą państw jest robienie gimnazjalnego "xD", że ktoś ma inne preferencje dotyczące zamieszkania.

Sam bym wybrał Włochy,
  • Odpowiedz
@Siotson: ja nie mam problemu z tym, że ktoś wybiera Włochy czy Hiszpanię. Mam problem z tym, że wykopki wyrzuciły część państw, w których żyje się naprawdę wygodnie tylko dlatego, że maja jakieś wyimaginowane polityczno-społeczne uprzedzenia, których nigdy nie zweryfikowali na własnej skórze.
Wywalenie Polski przed Chorwacją też jest dosyć zabawne, bo połowa wykopków w Chorwacji dnia by nie przeżyła.
No ale jak się nie ma argumentów to się przywala
  • Odpowiedz