Wpis z mikrobloga

Witam. Dziś odpada Chorwacja, która uzyskała ponad 31% głosów, a dokładniej 31.25%. Oczywiście wciąz głosujemy na najgorsze państwo do wyprowadzki (zagłosuj na to państwo do którego nigdy niechiałbyś się wyprowadzić)
CZYLI:
Jeśli nigdy byś nie chciał mieszkać w Norwegii - zagłosuj na Norwegię. Jeśli chcesz być jutro wołany; możesz kliknąc w plusa. Zachęcam również do obserwacji tagu ---> #wykopowawykreslanka
oba-manigger - Witam. Dziś odpada Chorwacja, która uzyskała ponad 31% głosów, a dokła...

źródło: comment_u0mLHe6MdVqcV5W79sncDjqnDOgqXVlM.jpg

Pobierz

Zagłosuj na najgorsze państwo do wyprowadzki

• Włochy 28.4% (724)
  • Norwegia 13.3% (338)
  • Hiszpania 39.2% (998)
  • Holandia 19.1% (487)

Oddanych głosów: 2547

• 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam problem z tym, że wykopki wyrzuciły część państw, w których żyje się naprawdę wygodnie tylko dlatego, że maja jakieś wyimaginowane polityczno-społeczne uprzedzenia, których nigdy nie zweryfikowali na własnej skórze.

@chrominancja: urojenia mogą świadczyć o chorobie psychicznej. No chyba, że przepytałeś wszystkich głosujących. A może jedynie wymyśliłeś sobie, że to uprzedzenia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Swoją drogą niechęć do pewnych kultur i nacji to też mocny argument by do danego państwa
  • Odpowiedz
ale wiesz, że ten chill Hiszpański, ta maniana ma swój urok?

@eze_von_chiel: Wiem bezpośrednio od Hiszpanów, że problemy ze znalezieniem pracy mają niewiele wspólnego z chillem.

Ta ankieta dobrze pokazuje jak niską wiedzę o sytuacji na świecie mają wykopowicze.
  • Odpowiedz
w Hiszpanii to byście w zbyt wysokim dobrobycie nie pomieszkali xD We Włoszech podobnie

@chrominancja: domyślam się że chodzi o ludzi którzy mają jakiś konkretny zawód a nie wyemigrować w celu pracy na zmywaku. Zresztą nawet jeśli, to i tak życie tam jest zajebiste.
  • Odpowiedz
@oba-manigger:
Każdy tu zarabia 15k, ale bezrobocie w hiszpanii ich martwi xDD
Mentalność polaka wyjechać do norwegii sprzątać kible i się cieszyć bo dobrobyt xd

segregowanie krajów że względu na hajs
  • Odpowiedz
@franzie: podpowiem, że hierarchia wartości nie wygląda u każdego tak samo, nie każdy myśli aby żyć na konserwach w smutnej norwegii. Ja się dziwię jedynie francji że odpadła, bo południe klimat hiszpański, a praca 3x lepsza
  • Odpowiedz
Ja nie wiem jakie wy macie pojęcie o świecie, ale w Hiszpanii to byście w zbyt wysokim dobrobycie nie pomieszkali xD

@chrominancja: No ale jak to, przeciez Hiszpania BARCELONA MADRYT SLONCE SUPER ALVARO I INNE TAKIE, TAM SIE NIE PRACUJE TYLKO BAWI

Tez obstawialme, ze Hiszpania tu jest najgorsza tbh
  • Odpowiedz