Wpis z mikrobloga

Od tygodnia lecę z maratonem the100, i dzisiaj poczytałem sobie opinie o tym serialu na wykopie i aż oczom nie wierzę, przecież ten serial jest naprawdę dobry, nie rozumiem opinii że jest to serial dla "nastolatków", przecież w tym serialu pojawia się tyle dylematów moralnych, konsekwencji itp że głowa mała. Ludzie piszą o "głupich i niezrozumiałych decyzjach w serialu", tylko patrząc na serial w ten sposób trzeba przyjąć że ludzie w obozie X nie wiedzą co dzieje sie te 10 - 20km dalej, nam jest łatwo przyjąć że "omg co Ci debile robią przecież wszystko jest dobrze" bo widzimy to co się dzieje w obu miejscach, w tym serialu chodzi o przetrwanie i na tym skupiają się postaci, praktycznie każda postać skupia się na dobru swojego klanu, gdzie klany dla nich są jak państwa dla nas, nie interesuje nas czy w Niemczech ludzie mają co jeść, tak samo ich nie obchodzi co się stanie z ludźmi z innego obozu. Obecnie jestem na s04e03 i nie mam zamiaru się zatrzymywać. Ludzie propsowali GoT bo giną tam główni i lubiani bohaterowie, tutaj jest praktycznie to samo, są sceny po których żaluje się że dany bohater zginął. Ogólnie ten serial (przynajmniej we mnie) wywołuje duże emocje i z całą pewnością mogę go polecić innym. #the100 #niepopularnaopinia
  • 13
@Insiders: @FoxX21: Nie kieruje się opiniami innych ludzi, od niedawna zacząłem brać się za seriale i trochę żałuje że nie mogę przeżywać odcinków razem z jakąś "społecznością" w internecie na bieżąco, dlatego po obejrzeniu lubie przeczytać co ludzie myślą o danych sytuacjach z serialu, jak oceniają postacie, fabułe, to co sie dzieje itp, w tym przypadku po prostu bardzo mnie zaskoczyły opinie o tym serialu :p
@diarrhoea: Czy ja wiem czy ją #!$%@?, wyruchali ich przed Mt Weather ale to było zrozumiałe, Lexa dostała swoich ludzi i nie widziała sensu w narażaniu ich życia dla ludzi Clark. Zreszta nie można mówić ogólnie o grounderach tylko o ich przywódcach, konkretnych postaciach. Grounderzy i Ludzie Nieba mieli zupełnie inne spojrzenie na świat podyktowane tym w jakich warunkach sie wychowywali, Ci pierwsi zero zaufania do kogokolwiek, ciągła walka o przetrwanie
@diarrhoea: Czy ja wiem czy wątki homo są wciskane na siłę... Jedyne wątki homo to Clark i Lexa, sytuacja łóżkowa Clark z tą dziewczyną z faktorii, i tych 2 chłopaczków z arkadii, to że na tyleset osób w orbicie znalazła się para gejów to akurat nic takiego ;p
@Amazing_High94: na fb masz społecznośc gdzie można się poklepać po ramieniu w każdej sytuacji hehe ale jakbys chciał pogadać to mnie wołaj :P

Aczkolwiek te pary homo to mnie też jakoś wkurza. Mogli sobie darować. No ale jak już mówiłem są pewne dla mnie lipne sprawy w fabule.
@Amazing_High94: też odebrałem ten serial jako dla nastolatków - zwłaszcza 1. sezon. Co o tym świadczy?
- bohaterowie to nastolatki
- bohaterowie w skrajnie niebezpiecznym otoczeniu zajmują się tandetnym romansowaniem
- bohaterowie biegają po lesie idealnie umalowani i z fryzurą prosto od fryzjera, w czystych ubraniach:)
- serial robi CW, oni robią większość rzeczy schematycznie dla nastolatków/młodych dorosłych
- naciągane napieprzanie clifhangerami co 15 minut, żeby widz nie uciekł od serialu