Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +372
xD
#inflacja
#inflacja

rales +315
tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm
LIPIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 183 mandaty (⬆ 0,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 29,1% - 157 mandatów (⬇ 1%)
3. Konfederacja - 12,5% - 54 mandaty (⬆ 1%)
4. Trzecia Droga - 9,6% - 36 mandatów (⬇ 0,3%)
5. Lewica - 8,4% - 29 mandatów (⬆ 1%)
LIPIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 183 mandaty (⬆ 0,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 29,1% - 157 mandatów (⬇ 1%)
3. Konfederacja - 12,5% - 54 mandaty (⬆ 1%)
4. Trzecia Droga - 9,6% - 36 mandatów (⬇ 0,3%)
5. Lewica - 8,4% - 29 mandatów (⬆ 1%)

Ja, #niebieskipasek chciałbym kupić mieszkanie na #kredyt z #rozowypasek ale zastanawiam się jak się do tego zabrać. Generalnie jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze, a w szczególności o różne poziomy naszych zarobków. Zarabiam zdecydowanie więcej niż ona i zdaję sobie sprawę, że pewnie byłoby jej lżej jakbym większą kwotę wziął na siebie. I teraz - jak podzielić ten kredyt?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
Jak podzielić między nami kredyt?
- Jak dziewczyna to nie bierz z nią kredytu - jak Cię stać to kup mieszkanie sam, a ona niech się dorzuca do opłat - mieszkanie jest Twoje jakby coś poszło nie tak to nie trzeba się szarpać,
- Jak żona to w sumie i tak pewnie macie wspólnotę majątkową o ile nie podpisywałeś intercyzy więc to nie ma znaczenia,
W razie pytań pisz na pw.
Jeśli macie rozdzielność lub nie jesteście małżeństwem to w przypadku, gdy Ty weźmiesz cały kredyt na siebie, a ona będzie płacić czynsz
W żadnym przypadku nie chodzi tutaj o rozdzielność majątkową.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
Warto też zwrócić uwagę na inną kwestię, jeśli kredyt został udzielony dwóm osobom odpowiadają one solidarnie. Występuje jedna rata. Jeśli jedna osoba przestaje spłacać, druga musi pokryć w całości zobowiązanie.
To problemy do dochodzenia przed sądem, gdzie nie można
@marcpol: Czyli w sumie jeśli kredyt jest tylko na mnie bo wziąłem go przed poznaniem partnerki i później małżonki to można przyjąć, że jest to mój majątek (chociaż kredyt nie został jeszcze spłacony? Ale chyba z chwilą kupna mieszkania nawet na kredyt
Reszta tak, jak napisałeś, jednak w sądzie naprawdę niczego nie można być pewnym. Kwestia prawnika, ładnych oczu i humoru sędziego. Wyciągi z konta, zeznania świadków mogą być podstawą do dochodzenia swoich roszczeń.