Wpis z mikrobloga

#telefony #pytanie

Jak co 2 lata przychodzi czas na możliwość przedłużenia umowy u operatora komórkowego (moim jest Play) co równa się nowym telefonem za parę stów (który jest wart ok 700-800zł) + ponowne przynoszenie w zębach co miesiąc ok 90zł.

Czy ktoś wymyślił coś lepszego? Jakaś oferta gdzie sms + rozmowy bez dodatkowych opłat i internet z jakimś przyzwoitym pakietem?

Czyli w skrócie magiczne - Panie, gdzie najlepiej wziąŚĆ nowy abonament?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mleko_Czekoladowe: @Voyager-1: teraz szukam dla żonki i jej faktycznie przydałby się nowy, bo jej ostro zmula nawet na systemowych aplikacjach. ale faktycznie chodzi mi po głowie tel na kartę+ ewentualnie wziąŚĆ jakiś tel w sklepie np na raty i pewnie jeszcze lepiej wyjde na tym
  • Odpowiedz
Próbowałam szukać abonamentu, który się opłaca i kiedy pytałam na infoliniach rozłączali mnie po prostu, kiedy racjonalizowalam i przeliczalam opłacalność. Mam play na kartę no limit (internet na kom 6 GB i tyle mi wystarcza), 25zl miesięcznie. Komórkę kupiłam w końcu na raty Allegro 0%.
  • Odpowiedz
@Asymilat: Polecam przed rozmową z operatorem rzucić wniosek o wypowiedzenie. W T-Mobile nawet tak jest, że dzwonisz na infolinie, prosisz o przełączenie na Dział Utrzymania Klienta (niechętnie ale przełączają) i wtedy masz zdecydowanie lepsze oferty. W T-Mobile jest to ok. -10-15zł/mc na abonamecie i ok. -200zł na tel i dodatkowo jakiś internet i inne pierdoły się trafiają. 2 lata temu wynegocjowałem Huawei P9, 2mc po premierze, gdzie cała umowa mnie
  • Odpowiedz