Wpis z mikrobloga

Czuję dobrze człowiek, gdy robimy ze swoją narzeczoną kolejny miesiąc przelew zaliczki na podatek w kwocie 1100zł i widzimy po drugiej stronie ulicy jak sąsiad o 14:40 prowadzi #!$%@? trójkę swoich gówniorów do domu, a w siatce z biedry ma jeszcze 2 browary.

Właśnie dlatego lubimy płacić podatki, bo wiemy, że polskie rodziny żyją dzięki temu pod dostatkiem.

#bekazpisu ##!$%@?
  • 19
@lipski: @oregon24: nigdy nie zrozumiem takiego podejścia, to w jaki sposób jest traktowany ten podatek jest nielogiczne. VAT to kolejny podatek który jest zawarty w cenie produktu lub uslugi, tak samo jak mój ZUS i mój podatek dochodowy. Cena produktu to wartość jaką klient jest w stanie zapłacić. Gdyby VATu nie było, wartość tego podatku byłaby zyskiem przedsiębiorcy. Więc przelew VAT boli mnie tak samo jak każdy inny.
@Ciuliczek: @GordonLameman3: ja z ZUSami za pracowników + VAT + dochód wychodzi około 14k/msc. 2k faktur co miesiąc, stałe dosyć niskie koszty. Za chwilę będę miał nowy samochód w wynajmie + drugi do firmy, mam telefon za 5k w abonamencie tylko dlatego, żeby uciec w koszty. Plus jest taki, że wrodzone skąpstwo nie pozwoliłoby mi na kupno ajfona X czy auta z salonu, a dzięki państwu mogę ( ͡°
@Ciuliczek ja również uwielbiam jak przychodzi faktura na 10-15k, a od tego trzeba zapłacić podatek, zostawić na wypłaty, ZUS itp... I z tego zostaje Ci może 1k :(
Czas chyba #!$%@? to wszystko, wrócić na etat, dorabiac weekendami i po godzinach, przynajmniej coś można wtedy odłożyć. A tak pracuje dla samej pracy i utrzymania..
PS musiałem się wyżalić... Koniec.