Aktywne Wpisy
maikeleleq +531
Miałem się pochwalić wczoraj ale no zapomniałem, więc robię to dzisiaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiadomo że nie jest to #programista15k ale no 5k brutto już jakoś tam cieszy, tym bardziej że lubię swoją pracę mimo że czasami jest serio ciężko #pracbaza #chwalesie
jmuhha +78
Marcowy poranek, wracasz z rezurekcji okadzony kadzidłem, wchodzisz do domu i widzisz jak twoja żona lekarka przecina spód do wielkanocnej majonezowej babki. Oboje jesteście dla siebie pierwszymi. Ufacie sobie i czujecie się dla siebie stworzeni. W tle czuć unoszący się zapach gotowanej białej kiełbasy a z głośników kina domowego wybrzmiewa ciche Alleluja.
Za godzinę będą tu już goście, a podczas śniadania powiecie im, że wasza dwójka za 6 miesięcy będzie już trójką.
Za godzinę będą tu już goście, a podczas śniadania powiecie im, że wasza dwójka za 6 miesięcy będzie już trójką.
#pokazobiad #jedzzwykopem #jedzenie #obiad #chwalesie #oswiadczenie
Komentarz usunięty przez autora
Generalnie takie godziny jedzenia to bardzo sensowny plan dnia, gdy jest się pracującym w polu chłopem - a wschód kraju to od wieków tereny rolnicze.
Chłop zaczynał dzień wcześnie rano, jadł też bardzo wcześnie śniadanie. Następnie pracował cały ranek. Tak więc około godziny 13 już potrzebował kolejnego posiłku.
W
Ojjj - nie jedna korpokarynka by już się na mnie na amen obraziła, a szczególnie te, których rodziny faktycznie przyjechały z Podkarpacia czy innej Lubelszczyzny.
@Mr--A-Veed:
Nie Mireczku. O ile mega szacun za pierwszą analizę (jedna z ciekawszych rzeczy, jakie ostatnio przeczytałem na wykopie), o tyle drugą część wytłumaczę Ci ja, jako wieloletni pracownik tych współczesnych obozów pracy w postaci "dużych, dynamicznych, zagranicznych" firm, nazywanych przez wykopków "korporacjami".
To jest #!$%@? umysłowe polegające na bezmyślnym, totalnie bezrefleksyjnym kopiowaniu zachodnich
W USA swego czasu modelowa rodzina to była taka, że mąż wracał po 16:00 do domu i tam jadł obiad, a w międzyczasie jadł lunch. Tai tryb skutkował właśnie zachodnim schematem pracy: 8-16 z przerwą lunchową. I taki tryb w dużej mierze przybył też do Polski wraz z zachodnim schematem godzin pracy.
Tyle, że
@LandrynkowyKalabrakSpustoszenia: Ty sobie śmieszkujesz. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale wiesz, że najpewniej w mitologii Słowian południce wzięły się właśnie od udarów, których dostawali ludzie, gdy nieroztropnie wychodzili w pole koło południa? ( ͡º ͜ʖ͡º)