Więc tak: chodzi mi o to, że KK popiera szczepionki i szczepienia, a ten pan ksiądz wygłasza te swoje tezy jako owoc własnej głupoty i ignorancji, a nie doktryny.
@Paul_Proteus: A to pewnie, z tym się zgadzam jak najbardziej.
przepraszam i zwracam honor.
Dziękuję bardzo i miłego dnia! Kulturalna rozmowa w sieci to rzadkośc w tych czasach :)
@lastro: Pewnie, i rozprzestrzenia się przez spadek szczepień. Na Ukrainie z kolei panoszy się również przez niski wskaźnik szczepień. Na ten moment w Czechach właśnie mają problem.
@wilk132: Dokonałem apostazji więc mogę się śmiać ( ba nawet mój gimbo ateizm nie pozwolił mi wziąć bierzmowania ) @Skislem: Dysortografia, pracuje nad tym ( w sumie dla tego tu klepie, i w sumie jest jakaś poprawa), ale po prostu tego nie widzę takich błędów. + zmęczenie bo nie spałem całą noc ( teraz do domu wróciłem ) @KrzaQ2: Musiał bym poszukać obrazka. Jeśli pozwolisz to
@loczyn wydaje mi się, że dopóki ten ksiądz pisze sobie takie kocopoły na Twitterze to niech sobie pisze co chce - jego prywatna opinia. W momencie, kiedy zaczyna to mówić z ambony - wtedy ktoś to powinien zgłosić, a biskup czy inny przełożony zająć się takim agentem.
wydaje mi się, że dopóki ten ksiądz pisze sobie takie kocopoły na Twitterze to niech sobie pisze co chce - jego prywatna opinia. W momencie, kiedy zaczyna to mówić z ambony - wtedy ktoś to powinien zgłosić, a biskup czy inny przełożony zająć się takim agentem.
@jatutylkonachwile1: Sęk w tym, że nikt nie rozdziela czasu księdza na W i PO pracy. Tu jest problem. No, a dwa - nie chce
@loczyn tzn ja nie twierdzę, że tak jest, nie wiem czy kościół może i czy chce wyciągnąć jakieś konsekwencje w stosunku do niego. Po prostu w normalnym świecie tak by to działało. Ale też w normalnym świecie ksiądz miałby stanowisko zbieżne ze stanowiskiem Kościoła, więc ))¯_(ツ)_/¯
@Paul_Proteus: A to pewnie, z tym się zgadzam jak najbardziej.
Dziękuję bardzo i miłego dnia! Kulturalna rozmowa w sieci to rzadkośc w tych czasach :)
@lastro: Pewnie, i rozprzestrzenia się przez spadek szczepień. Na Ukrainie z kolei panoszy się również przez niski wskaźnik szczepień. Na ten moment w Czechach właśnie mają problem.
@Aeny: komu wszczepiają męskie dna dziewczynką?
@Skislem: Dysortografia, pracuje nad tym ( w sumie dla tego tu klepie, i w sumie jest jakaś poprawa), ale po prostu tego nie widzę takich błędów. + zmęczenie bo nie spałem całą noc ( teraz do domu wróciłem )
@KrzaQ2: Musiał bym poszukać obrazka. Jeśli pozwolisz to
@jatutylkonachwile1: Sęk w tym, że nikt nie rozdziela czasu księdza na W i PO pracy. Tu jest problem.
No, a dwa - nie chce