@Aeny: Nie wiem ale wypowiem się, eh jak to irytuje. A potem stado słuchające księdza idzie w świat odmawiając otrzymania szczepionki, a potem mamy epidemie odry.
@tymczasowe_konto333: Ciekawe czy dało by się wcisnąć że to żydowski spisek ( na pewno znajdę jakiegoś żyda w zarządzie firmy robiącej szczepionki ) by chrześcijańskie dzieci zarażać hodowanym na płodach z aborcji autyzmem.
Dobra właśnie mi się przypomniało że wierzą że za "falę" osób lgbt odpowiada fakt że wszczepiają chłopcom kobiece dna, a dziewczynką męskie i sam sobie odpowiedziałem na pytanie
@Aeny Wszystko da się im wcisnąć, nawet najbardziej kosmiczny kit. Nie zapomnij, że spora część dodatkowo wierzy, że tymi szczepionkami ich bikfarmy cipują ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Paul_Proteus: Ależ stanowisko kościoła na temat szczepionek jest znane, nawet te które są hodowane na liniach komórek z adoptowanych płodów są akceptowalne. Problem w tym że przeciętny kowalski itp itd nie zna stanowiska Elio Sgrecciego, a raczej kieruje się zeznaniami np takie tłuka co u nich na parafii siedzi a od których raczej należy oczekiwać pewnej "powagi" w związku z faktem że posiadają zaufanie publiczne z racji piastowanego stanowiska.
Reprezentant tej instytucji na zdjęciu powyżej zobrazował nam owo wystarczająco dokładnie.
Jedyne co ty obrazujesz to absolutną ignorancję. Szeregowy ksiądz nie jest władny zmieniać stanowisko Kościoła. Ten ksiądz jest ignorantem i to was akurat łączy.
@Paul_Proteus: Szeregowy ksiądz nie jest władny zmieniać stanowisko Kościoła, ale jest władny zmienić stanowisko podlegającym mu parafian i to stanowi problem.
@Aeny: Mnie najbardziej śmieszy to, że osoba która to pisała sama jest ochrzczona i na 90% sama ochrzci dziecko, bo rodzina, bo tak wypada, bo na wszelki wypadek gdyby Bóg jednak istniał.
@Paul_Proteus: to tak, jakby była następująca sytuacja - ksiądz dyma dzieci, my mowimy, że to pedofil i że znów coś takiego w kościele a Ty odpowiadasz, że dymanie dzieci jest niezgodne z doktryną. No może i jest ale zarówno w przypadku szczepionek jak i dymania dzieci jak widać księża mają doktrynę w dupie.
zanim zaczniesz powtarzać takie bzdury, poznaj chociaż stanowisko Kościoła wobec szczepień i szczepionek. xD
@Paul_Proteus: @agaja @meres Jakie bzdury powtarzam? Ja niczego nie powtórzyłem, skomentowałem to co powiedział ksiądz, nie mówiłem o stanowisku Kościoła jako instytucji, chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego komentarza.
@Paul_Proteus: no i co z tego, że mówi to i tamto? To tak jak Związek Radziecki, który mówił że u nich jest dobrobyt i pokój i szczęście. I też jak bym zobaczył ludzi w kolejkach, biednych, głodnych to bym powiedział - u ruskich jest syf, bieda i masakra a Ty na to: "ZSRR mówi że jest pokój szczęście i dobrobyt". I co z tego że mówi, skoro to w obu
@Paul_Proteus: W porządnej korpo firmie od takich rzeczy jest dzial PR. Jesli szeregowy pracownik zaczyna #!$%@? glupoty to bierze sie go na bok i mowi, ze jak nie zamknie swojej jadaczki to mu dowala milionowe kary z umowy. Dzieki temu przewaznie na zewnatrz jest jednolity obraz. W KRzK jednolitego obrazu nie ma i czasem nie wiadomo co jest oficjalnym stanowiskiem, a co nie. Nawet sama gora ma z tym problem.
@Waspin: To tak jakbyśmy napisali pod komentarzem o księdzu pedofilu "potem dzieci skrzywdzone przez księdza cierpią całe życie", a przychodzi @Paul_Proteus i mówi "zanim zaczniesz powtarzać takie bzdury, poznaj chociaż stanowisko Kościoła wobec pedofilii".
Inna metafora: jakbym skomentował nauczyciela przyrody z roznoszącego plotki o szczepionkach, że jest to złe, bo dzieci słuchają takiego nauczyciela, jak i rodzice, to Paul Proteus powiedziałby wtedy "zanim zaczniesz powtarzać bzdury, zapoznaj się z
Ok, więc faktycznie miało tu miejsce nieporozumienie, bo wziąłem Cię za autora również kolejnego wpisu. Więc tak: chodzi mi o to, że KK popiera szczepionki i szczepienia, a ten pan ksiądz wygłasza te swoje tezy jako owoc własnej głupoty i ignorancji, a nie doktryny.
Podsumowując, takie stanowisko jest wyjątkiem, a nie regułą. Jeśli niesłusznie uznałem, że próbujesz udowadniać, że jest na odwrót, przepraszam i zwracam honor.
Dobra właśnie mi się przypomniało że wierzą że za "falę" osób lgbt odpowiada fakt że wszczepiają chłopcom kobiece dna, a dziewczynką męskie i sam sobie odpowiedziałem na pytanie
@tymczasowe_konto333:
zanim zaczniesz powtarzać takie bzdury, poznaj chociaż stanowisko Kościoła wobec szczepień i szczepionek. xD
Jedyne co ty obrazujesz to absolutną ignorancję. Szeregowy ksiądz nie jest władny zmieniać stanowisko Kościoła. Ten ksiądz jest ignorantem i to was akurat łączy.
No właśnie nie do końca. Ja nie mówię, że ten ksiądz jest mądry, bo nie jest. Ja odpowiadam na zarzut "KK mówi to i tamto", co jest zwykłym oszustwem.
@Paul_Proteus: @agaja @meres Jakie bzdury powtarzam? Ja niczego nie powtórzyłem, skomentowałem to co powiedział ksiądz, nie mówiłem o stanowisku Kościoła jako instytucji, chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego komentarza.
W KRzK jednolitego obrazu nie ma i czasem nie wiadomo co jest oficjalnym stanowiskiem, a co nie. Nawet sama gora ma z tym problem.
Inna metafora: jakbym skomentował nauczyciela przyrody z roznoszącego plotki o szczepionkach, że jest to złe, bo dzieci słuchają takiego nauczyciela, jak i rodzice, to Paul Proteus powiedziałby wtedy "zanim zaczniesz powtarzać bzdury, zapoznaj się z
Ok, więc faktycznie miało tu miejsce nieporozumienie, bo wziąłem Cię za autora również kolejnego wpisu. Więc tak: chodzi mi o to, że KK popiera szczepionki i szczepienia, a ten pan ksiądz wygłasza te swoje tezy jako owoc własnej głupoty i ignorancji, a nie doktryny.
Podsumowując, takie stanowisko jest wyjątkiem, a nie regułą.
Jeśli niesłusznie uznałem, że próbujesz udowadniać, że jest na odwrót, przepraszam i zwracam honor.