Aktywne Wpisy
jakuba94 +56
30 urodziny. Jak to brzmi :)
Ostatni rok był najlepszym pod wieloma względami:
Minęły 2 lata od operacji bariatrycznej i waga nie wraca - jest to okres po którym 50% zoperowanych wraca do swojej wagi. Zdrowie jest w jak najlepszym porzadku, progres na siłowni olbrzymi, rowerowe kilometry rosną. Coraz bardziej mnie nakręca myśl o dystansach większych niż 200 km. Dziewczyna zdrowieje a i przez to życie się zmienia. W tym roku spełniło
Ostatni rok był najlepszym pod wieloma względami:
Minęły 2 lata od operacji bariatrycznej i waga nie wraca - jest to okres po którym 50% zoperowanych wraca do swojej wagi. Zdrowie jest w jak najlepszym porzadku, progres na siłowni olbrzymi, rowerowe kilometry rosną. Coraz bardziej mnie nakręca myśl o dystansach większych niż 200 km. Dziewczyna zdrowieje a i przez to życie się zmienia. W tym roku spełniło
Soothsayer +17
peżocik z okazji stu tysięcy kilometrów dostał w prezencie mycie, czyszczenie układu hamulcowego, nowe opony continentale na bogatości kurła i czyszczenie układu paliwowego
Jakiś czas temu była dyskusja o tym ,że najlepiej dla bezpieczeństwa Europy byłoby gdyby Niemcy zostały na nowo podzielone na małe państewka, albo w ogóle rozebrane i podzielone w myśl krajów ościennych. Nie wiem czy wiecie, ale ta ostatnia opcja miała swoje lobby w ostatniej fazie rozwoju IIWŚ(w USA). Oto tzw. Plan Kaufmana. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://en.wikipedia.org/wiki/Germany_Must_Perish!
Śmieszni są ci amerykanie czy brytyjczycy którzy kreślą granice (czy tu Europy, czy Afryki, Bliskiego Wschodu) nie mając zielonego pojęcia o tym jak wygląda struktura narodowa w danym miejscu czy stosunki społeczno-gospodarcze.
Akurat Śląsk na tej mapce to jakiś żart, również granica na wschodzie jest popierniczona, ale zamysł postu jest by spojrzeć na podział Niemiec i to że były rozważane takie propozycje. Według mnie, rozbiór Niemiec doprowadziłby do jeszcze większej katastrofy i kolejnej wojny(gdzie w ogóle by przesiedlić tych Niemców) no ,ale po przysłowiowej dupie powinni dostać. W sensie,Polska powinna być pociągnięta dalej na zachód aż do Berlina,Czesi oraz Austriacy powinni
To prawda, natomiast Niemcy nie dostali aż tak po tyłku jak powinni. Granice zachowali dosyć optymalne i to jest największy żart.
Dokładnie to miałem na myśli co piszesz odnośnie pociągnięcia polskich granic na zachód. Naprawdę, wystarczyłoby urwać pare strategicznych terenów i na zawsze skończyły by się problemy niemiecko-rosyjskich intryg. O federacji nie słyszałem, dzięki za info.