Wpis z mikrobloga

Wysłałem zapytanie do osoby co mi robiła stronę z prośbą o aktualizacje. Dostałem informacje ze stawką godzinową, ale ile miałoby to zając już nie potrafił określić xD

#webdev
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@musztym: A może jesteś tym typem klienta, który wysyła zapytanie w rodzaju "Potrzebuję stronę. Ile to będzie kosztowało?" i oczekuje wyliczenia co do złotówki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LowRyder_: @TeflonDon: wordpress z woocommerce zmodyfikowany pod moje potrzeby.
@anonim1133: nie powiem, bo pewnie tu siedzi i mnie zhakuje jak zobaczy.
@motokate: nie jestem :) Chciałem poznać ile mniej więcej by to kosztowało. Jakby mu to zajęło godzinę, dwie więcej to nic by się nie stało.
  • Odpowiedz
@musztym: Czasem wtyczka/skórka/sama wersja Wordpressa są ze sobą niekompatybilne lub sypią błędami. Im więcej zależności, tym trudniej o wycenę. A szczególnie przy Woocommercie potrafi być napchane kilkanaście wtyczek do różnego sposobu prezentowania oferty, wybierania dodatków, zależności cenowych, gratisowych wysyłek itp.

Jeżeli chodzi o aktualizację wtyczek, Wordpressa i skórki (jeżeli jest gotowa) to zazwyczaj to kwestia 30-90 minut (jeżeli klient dostarczył wszystkie dane i można wykonać szybki backup z poziomu np. panelu
  • Odpowiedz
@zwierzak40: Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, oprócz zaproponowania wyższej stawki. Nie do końca rozumiem dlaczego miałbym mu płacić więcej, niż chce.
A takie rozwiązanie problemu aktualizacji sprawdziłoby się?
Gość robi backup i szybką aktualizację za X zł. Jak wszystko będzie działać to super, jak nie to sprawdza co jest do poprawienia i wycenia. Jak cena pasuje to robimy, jak nie przywracamy poprzednią wersję.
  • Odpowiedz
Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, oprócz zaproponowania wyższej stawki. Nie do końca rozumiem dlaczego miałbym mu płacić więcej, niż chce.

@michael94: Z tym 2x-3x stawka chodziło mi o to, że trzeba liczyć 2-3 godziny pomnożone przez stawkę. Może rzeczywiście nieprecyzyjnie napisałem.

Gość robi backup i szybką aktualizację za X zł. Jak wszystko będzie działać to super, jak nie to sprawdza co jest do poprawienia i wycenia. Jak cena pasuje
  • Odpowiedz