Aktywne Wpisy
USSCallisto +32
Zawsze pod takimi wpisami zastanawia mnie jedno - dlaczego zwolennicy pomysłów takich jak czterodniowego tygodnia pracy przy zachowaniu wypłaty czy równego dzielenia zysków firmy między właścicielem, a pracownikami (zysków, ale strat już oczywiście nie) nigdy, przenigdy nie założą biznesów, w których udowodniliby jak piękne są te założenia?
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
KolorowychSnow +178
Kto w Amazonie wpadł na pomysł, żeby dodać do oferty Sarnie Żniwo? XD
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
Ergo: jeżeli sprzedawca robi zdjęcia z podrabianymi szwajcarskimi blachami, żeby uwiarygodnić ofertę i nadać jej prestiżu, lepiej se odpuścić, bo to pewnie nie jedyne oszustwo w ogłoszeniu.
Ergo 2: omiajałbym importy ze Szwajcarii szerokim łukiem - licząc opłaty celno-skarbowe plus odległość konieczną do pokoniania z tego pięknego kraju (1000 km z tylko Wrocławia) śmiało można uznać, że sprowadzają w większości tłuczone gruzy w cenie złomu, tutaj je klepią (zapewne wstawiają nowe elementy - nie lakierują, lakierowanie jest passé) i pchają z dużą marżą - na logikę, dobry samochód ze Szwajcarii u nas w PL będzie wart więcej niż nasza średnia rynkowa. Jedyną zaletą może być to, że silnik będzie w dobrej kondycji.
W sumie to tak myślę i wydaje mi się, że TYMCZASOWE blachy z DE i CH na zdjęciach to akurat może być zaleta, takie auto przyjechało na kołach, zatem miało ważne badania i nadawalo się do jazdy - nikt przecież nie założy tymczasowych blach na auto, które będzie wieźć na lawecie, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #januszebiznesu #bekazpodludzi
Nie zdazylem sie odniesc do aut ze Szwajcarii, otóz jako doswiadczony kolega powiem ci jedno: auta "SZWAJCARY IGŁA" to najgorszy syf i najwieksze złomy jakie mozna sprowadzic, nawet te z niemczech juz sa lepsze.
Dlaczego?
a co do Szwajcarii - piękny kraj i ma u nas dobrą opinię jako kraju mlekiem i miodem płynącym - tymczasem poza tym, że jest tu ładnie, względny porządek i nawet okej drogi (choć nie rewelacyjne jak to ktoś napisał XD), to generalnie jak
@papaj_21_37: Oj kolego, zerowa wiedza... zerowa:) lepiej nie bierz się za
Może jednak być rozwinął, skoro uważasz, że zerowa wiedza?
Chodzi o to, że tymczasowe (czy jakiekolwiek) blachy na zdjęciach mogą być założone tylko na chwilę, żeby tym autem się poruszać. Auto mogło przyjechać na lawecie, a blachy są z innego auta.
Jak masz 10 aut bez blach i 1 auto które przyjechało na tymczasowych blachach, to te blachy po
Wiadomo, że można je przełożyć, ale myślę, że jest to dużo rzadszy proceder i raczej pod kątem zdjęć tylko. Zresztą, przyznasz chyba, że lepiej (pod względem uczciwości) wygląda jak blachy przekłada tylko do zdjęć a nie jak zakłada chamskie fałszywki a
@papaj_21_37: Ale ja Ci odpowiadam na to co pisałeś: "TYMCZASOWE blachy z DE i CH na zdjęciach"
Więc o zdjęciach pisaliśmy. Wiadomo, że jak będziesz kupował auto to nikt Ci nie sprzeda z fałszywymi blachami.