Wpis z mikrobloga

@butek12: Kiedyś w bibliotece znalazłem jego książkę. Z ciekawości pożyczyłem i to była jedna z najlepszych książek jakie kiedykolwiek czytałem! Czytałem aż skończę. Nie jadłem, nie piłem, tylko wchłaniałem litery. O dziwo, nawet rozdział o religii dało się przebrnąć, bo mało prywaty przytaczał. Ja nie wiem, jak można być takim geniuszem pisarskim, jednocześnie takim głupkiem katolskim.
  • Odpowiedz
@butek12: szanuję za poglądy i za bezkompromisowość w ich wygłaszaniu. Mógłby sobie żyć spokojnie i zbierać grosz na podróże z książek i występów w TVN razem z Kingą Rusin i k---a nie wiem, Krzysztofem Ibiszem, a jednak nie pozwolił zrobić z siebie bezideowego pupilka, gotowego szczekać na kogo mu wskażą. Uwielbiam takich ludzi. Uwielbiam, gdy ktoś wybiera drogę pod prąd bez względu na związane z tym niewygody, bo wartości są
  • Odpowiedz
@LaFlare jego programy to się powinno oglądać co najwyżej dla widoków. Znaczy czasem zdarzy mu się powiedzieć coś mądrego czy ciekawego, ale zwykle to jest wciskanie jego własnych poglądów jako rzekomej rzeczywistości. A że przeciętny Polak ma raczej małe pojęcie jak jest naprawdę gdzieś tam w buszu, to domyślnie przyjmuje każdą informację, którą usłyszy.
  • Odpowiedz
@adibor nawet jako mlodszy człowiek latwo bylo mi wyczuć nazwijmy to pewna stronniczosc w tym co mowi i to byl jego charakterystyczny styl, nie mozna mu tez odmowic charyzmy na pewno i to ze jakby to powiedzieć jak o czymś mówi to sprawia wrazenie ze doskonale wie o czym mowi a jak wiadomo roznie z tym bywa niemniej szczególnie gdy bylem mlodszy jego programy potrafily mnie przyciągnąć przed tv
  • Odpowiedz