Mirki posiadające #dzieci, ostatnio, zapewne tak samo jak Wy, spędzam sporo czasu na placach zabaw i zaobserwowałem taką sytuację:
Na plac przychodzi na oko 4-letni chłopczyk z tatą. Mały bardzo ciekawy świata już od samego początku zaglądał wszędzie, ojciec usadowił się na ławce i wyciąga swój telefon. Mały coś go tam wołał zagadywał, on odpowiadał zdawkowo szybko ucinając, stale wpatrując się w telefon, raz na jakiś czas na krótką chwilę podnosząc wzrok.
W tym czasie z placu zbierała się już mama około 2-letnim dzieckiem, z którym wygłupiał się ten 4-latek i postanowił, że pójdzie za nimi, gdy już powoli znikał z pola widzenia tatuś zareagował:
Podnosząc na ułamki sekund wzrok od telefonu: -Janek!?- po czym znów wlepił wzrok w prostokąt -Janek!?- po chwili znów oderwał wzrok na ułamki sekund -Janek, k!rwa, nie w trakcie questu!- wycedził wściekły nie przerywając gry, po chwili zauważając w oddali syna dorzucił: -Ja pier!ole, tyle czasu zmarnowanego.
@Tomek1902: To nic. Niedawno dzieciak wlazł do piaskownicy i zaczął coś tam sobie lepić. Na to jego mama stwierdziła, że źle to robi, więc wlazła do piachu i zaczęła lepić "tak jak się powinno" a dzieciak tylko patrzył z buzią w podkówkę. ¯\_(ツ)_/¯
@babochka: mnie też irytuje zupełne przeciwieństwo mojej sytuacji, które obserwuję bardzo często, gdzie (niestety najczęściej) mamusia, biega na każdym kroku za dzieckiem i tam nie wchodź bo zrobisz sobie "ała" tego nie dotyka, tam nie idź itp. itd.
Na jednym z placów mamy taką pochyłą ścianę wspinaczkową, prowadzącą na zjeżdżalnie, koło 5-6-letni synek pyta czy może spróbować wejść, na co mamusia, że nie, bo to jest dla większych dzieci, po czym
@RandomowyMirek: ha ha ha, ja chciałem już od dawna napisać długiego posta na temat ludzi na placach, ale uznałem, że dam sobie spokój i dodam tylko to ¯\_(ツ)_/¯
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
Na plac przychodzi na oko 4-letni chłopczyk z tatą. Mały bardzo ciekawy świata już od samego początku zaglądał wszędzie, ojciec usadowił się na ławce i wyciąga swój telefon. Mały coś go tam wołał zagadywał, on odpowiadał zdawkowo szybko ucinając, stale wpatrując się w telefon, raz na jakiś czas na krótką chwilę podnosząc wzrok.
W tym czasie z placu zbierała się już mama około 2-letnim dzieckiem, z którym wygłupiał się ten 4-latek i postanowił, że pójdzie za nimi, gdy już powoli znikał z pola widzenia tatuś zareagował:
Podnosząc na ułamki sekund wzrok od telefonu:
-Janek!?- po czym znów wlepił wzrok w prostokąt
-Janek!?- po chwili znów oderwał wzrok na ułamki sekund
-Janek, k!rwa, nie w trakcie questu!- wycedził wściekły nie przerywając gry, po chwili zauważając w oddali syna dorzucił:
-Ja pier!ole, tyle czasu zmarnowanego.
#dzieci #tatacontent #truestory
@Tomek1902: ciekawe czy to było o quescie czy dziecku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na jednym z placów mamy taką pochyłą ścianę wspinaczkową, prowadzącą na zjeżdżalnie, koło 5-6-letni synek pyta czy może spróbować wejść, na co mamusia, że nie, bo to jest dla większych dzieci, po czym
To wbijam do Ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)