Wpis z mikrobloga

#xiaomi #miuipolska #miu #android #mi5

Witam
Zamówiłem w sklepie Gearbest telefon Xiaomi Mi5X. Dotarł on do mnie, jednak niestety interfejs telefonu jest w języku angielskim (w ustawieniach jest do wyboru tylko angielski, i azjatyckie ,,ślaczki''). Chciałbym zainstalować MIUI w wersji polskiej,i tu pojawia się mój problem. Poczytałem trochę o tym, i okazuje się że nie jest to takie proste. Czy mógłby mi ktoś przybliżyć, wysłać poradnik jak to zrobić?
  • 9
@Adryan11: kupiles identyczny telefon jak mi a1, tylko przeznaczony (wylacznie) na rynek chinski. Z tego powodu producent nie zrobil dla niego global romu, jest tylko soft chinski.
Szkoda ze nie zapytales przed zakupem co i jak.

Teraz jedyne co ci zostaje, to wyslac prosbe o odblokoanie bootloadera, uzywac go poki co po angielsku a nastepnie zainstalowac miuipolska.

Dokladne poradniki tutoriale know how i nawet filmy na yt znajdziesz na miuipolska.com/forum
Kurde, nie wiedziałem że jest on przeznaczony na rynek Chiński. Na pewno muszę pisać prośbę o odblokowanie bootloadera, nie da się tego zrobić samemu?
@Adryan11 bez sensu wogole jest sciaganie telefonu z chin teraz,no chyba ze jakies dobre promo jest albo masz punkty na zbicie ceny.ja kupilem redmi 5 plus ze strony proline.pl i dalem 800 zl i telefon byl u mnie po 48 godzinach,wersja global,po odpaleniu od razu aktualizacja do najnowszego miui,24 miesiace gwarancji.dziala jak zloto