Wpis z mikrobloga

Zostałem dziś zatrzymany przez policjantów za jazdę na rowerze bez trzymanki. Powiedziałem im jaki to ze mnie baran, że mogłoby dziecko wskoczyć na drogę itd., że już więcej nie będę tego robić. Powiedzieli, że jak tak to odpuszczą mi mandat i życzą mi miłego dnia. Wiecie jaki z tego morał? Że gdyby mi dali mandar to bym i tak jeździł bez trzymanki tylko bym się rozglądał czy nie ma ich w pobliżu. A tak to zawarłem męską umowę i ją nie złamię.

#rower #policjanttezczlowiek
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@taratajcio: heh mnie za to samo złapali że 2 lata temu. Wieczór, droga pusciutka jak okiem sięgnąć no i te mendy schowane za nasypem kolejowym xD. 50 złociszy poszło się kolokwialnie mówiąc kochać, nauczka na przyszłość wyciągnięta - teraz bardziej się rozglądam żeby nie p-------c kolejnych 5 dych xD
  • Odpowiedz
  • 1
@taratajcio wczoraj byłem ze swoim różowym na rowerach i zrobiliśmy sobie przystanek na zimne piwko. Zajechalismy koło takiego lasku, pijemy sobie i patrzymy a tam radiowóz jedzie w nasza stronę. Zatrzymali się, zapytali jak się nazywamy (nie sprawdzali nawet dokumentów). Posmieszkowalismy chwilę, powiedzieli żeby nie jechać na rowerach po alkoholu (i tak wiedzieli że pojedziemy). Zapytali czy może być pouczenie i żebym dobrze wspominał policję z Łukowa (różowy stamtąd jest, ja
  • Odpowiedz