Wpis z mikrobloga

Razem z kolegą, który już nie ma konta pojechaliśmy z nudów z Białegostoku do Elbląga z rowerami pociągiem a wracaliśmy już na rowerach bez pociągu.
Wyszło według google około 320 km (+/- 5km bo licznik padł).

W skrócie:

1 dzień - Elbląg - Frombork - Braniewo (właściwie trochę za bo w miejscowości Trąbka było darmowe pole biwakowe, które było połozone w przepięknym miejscu)

2 dzień - Braniewo - Pieniężno - Górawa Iławiecka - Bartoszyce - Węgorzewo

3 dzień - Węgorzewo - Suwałki

Jako, że to był pierwszy mój taki wypad to mogę stwierdzić, że była to niesamowita przygoda, jeszcze większa możliwość na sprawdzenia własnej woli walki i determinacji bo ostatnie 10 km przed Suwałkami myślałem że ten rower wrzucę do rowu i pojadę stopem do domu. Niesamowici ludzie po drodze i jeszcze piękniejsze miejsca, w których spaliśmy.

No i dzięki niej wiem, że na mirków można zawsze i wszędzie, nawet na największym zadupiu, liczyć :D
Chociażby dlatego - https://www.wykop.pl/wpis/31565111/mircy-nigdy-nie-prosilem-tak-o-pomoc-ale-jestem-w-/

Siedzimy sobie i chcemy zrobić przerwę w miejscowości Górawa Iławiecka, która obecnie przoduje w moim subiektywnym rankingu najbrzydszej miejscowości w Polsce. I nagle podjeżdża jakiś koleś na rowerze i mówi, że "O, znalazłem was" i wręcza nam dwie nowo zapakowane dętki :D
Okazuje się, że to @galonim, który dzień wcześniej próbował jakoś znaleźć pomoc dla mojego roweru, w którym pękły dwie dętki i opona. A że opony zapasowej i łatek nie wiozłem bo zostawiłem w domu to sytuacja była tragiczna a do Elbląga jest 45 km a w Braniewie żadne sklepy nie odbierały telefonu.

Ogólnie 2/10

224961 - 320 = 224641

#rower #szosa #podroze #chwalesie #rowerowyrownik
Pobierz e.....r - Razem z kolegą, który już nie ma konta pojechaliśmy z nudów z Białegostoku ...
źródło: comment_l8SJjGepov630qGz6J4drA6Vsg7QIodJ.jpg
  • 36
@ThreeDog: Byliśmy w restauracji w tej cerkwii. U św. Wojciecha? Coś takiego. Świetne jedzenie. Do teraz czuję ten żurek ʕʔ
A tak to było fajnie chociaż za dużo reklam na tym starszym mieście ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@emcter U św. Mikołaja - mieszkam obok ( ͡ ͜ʖ ͡) Co do reklam to racja, przesadzają i to wszędzie. Kiedyś były jeszcze ekrany ale w nocy strasznie przeszkadzały jak się autem jechało. Następnym razem mogę po okolicach poprowadzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
@emcter Polecam również schabowego z plastrem ananasa, sera i żurawiny a do tego ziemniaczki i surówki. Polędwiczki mają mega - w sosie grzybowym. Ja uwielbiam barszcz ukraiński, czerwony ale żurek też jest pycha.

Tak jako ciekawostkę powiem, że jeżeli ktoś robi imprezę w szkole, pracy to zamawiają tam pierogi, a mają najlepsze w mieście ( ͡ ͜ʖ ͡)