Wpis z mikrobloga

@Pietrek9:

Ja wiem, ze to fajnie opowiadać, że najlepiej redukować na 3000 kcal, no jasne, ze sie da ale na początku, jak redukcja jest zaawansowana i zmieniło Ci się z 100 na 70 kg zapotrzebowanie już nie wynosi z pewnościa 3000 kcal i jeśli chcesz dociać 10 % lub niżej to często naprawdę takie 1800 kcal nawet nie karła jest potrzebne. Dodatkowo pytanie czy chodzi o ciągły deficyt czy deficyt z
@Kasahara: Żaden zdrowy facet niezależnie od wagi i wzrostu nie będzie jadł 1600 kcal bo to zwyczajnie za mało na funkcjonowanie. Zejdzie mu na początku waga i potem tylko będzie przybierał na tłuszczu i #!$%@?ł hormony. Po za tym tylko ktoś wychowany na "polskiej szkole kulturystycznej" takie coś robi.Zejście z wagi ma być tak zrobione byś mógł normalnie funkcjonować a nie jakieś wahania nastrojów. Jak się roztyłeś w 10 lat to
@Pietrek9:

Ale skąd założenie, ze to ciągły deficyt to po pierwsze, po drugie skąd założenie, ze ktoś redukuje 60 kg xD. Po drugie jaki sens jest robić rocznego minucuta? Gościu nie pisze swojej sytuacji, a Ty wydajesz wyrok na podstawie "gdybania" o swoim wymyślonym przypadku.

"polskiej szkole kulturystycznej"

Okey żadne tam ultimate diet 2.0 czy tym podobne z zachodu, USA czy popularne rotacje węglowodanowe to z pewnoscią polska szkoła kulturystyki (
@Pietrek9:

W wielu przypadkach psychicznie wtedy wytrzymać taki deficyt na poziomie 1000 kcal przez 5 dni i później zrobić 2 dni refedu. Wyjdzie kompletnie na to samo a często w praktyce osoby dają radę tak lepiej utrzymać dietę, aniżeli 7 dni tego samego mniejszego deficytu.

(mniej wiarygodnie należy jednak traktować w tej metodzie i krytycznie patrzeć według mnie na Ultimate Diet 2.0 pod względem teorii wypłukiwania i resyntezy glikogenu, choć ostatni
@Pietrek9:

No właśnie z tego powodu, ze w niektórych przypadkach łatwiej tak utrzymać dietę. Np. mi przy zapotrzebowaniu około 2600 kcal x10 krotnie mi łatwiej jeść 5 dni 1800 kcal i w weekend zjeść 2x2800 aniżeli ciągle trzymać 2100 kcal przez miesiąc i być wiecznie głodnym i prowokować jakiś BED.
@Pietrek9 nie śledzisz tagu, prawda? Że 100 zredukowałem do 65, później masa do 78 i teraz z 75 chce zredukowac do może 72. Moja dieta od stycznia to było ok 3k. Robię te 1600 żeby się przyzwyczaić do małej kaloryki i nie czuć tak psychicznie spadku na 2k