Wpis z mikrobloga

Mirki o co Wam chodzi z tym Kukizem?

Jak pojawia się na głównej wątek wyborów i temat na kogo głosować w przyszłych i jak ktoś wspomni tylko o Kukizie to leci od razu:

Kukiz to marionetka

i milion plusów.

Sprawia to wrażenie, że znowu w przyszłych wyborach zagłosujecie na PO albo PIS.

Czemu nie na tego Kukiza? Jedyny ruch, który ma choć maleńką szansę stanąć w szranki z tymi dziadowymi molochami.
Więc czemu nie Kukiz? Czemu to znowu musi być PiS albo PO?

Na Korwina też nie zagłosujecie a nawet jeżeli tak, to nie zagłosuje na niego Wasza rodzina, która zna go tylko jako 'Hitler nie wiedział o Holokauście','Kobiety są głupsze od mężczyzn'. Więc jak obrzydzicie rodzinie Kukiza, Korwina nie będziecie musieli, to Wasza rodzina będzie miała w głowie tylko PO, PiS, .N i PSL i SLD.

Sprawdziliśmy już jak działa i PO i PiS i SLD... Czemu znowu na nich?

#polityka #korwin #pis #po #4konserwy #neuropa
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sprawdziliśmy już jak działa i PO i PiS i SLD... Czemu znowu na nich?

@w_o_w: Nie ma żadnej spójności poglądów. Nigdy nie wiadomo jak większość klubu zagłosuje. Co z tego że czasem rzucają sensowne pomysły jak nie wiem ile osób z klubu je popiera. Co z tego jak krytykują absurdy PiSu jak potem pół klubu je popiera? Jedyne czego jestem ciekaw to jakie listy wyborcze tym razem skleci.
  • Odpowiedz
@w_o_w: Pamiętaj, że płatne trolle działają i całkiem możliwe, że takie gadanie to może być (choć nie musi) celowa robota, byleby doprowadzić do tego, by ludzie poszli głosować na POPiS. Moim zdaniem Kukiz to jedyna merytoryczna opozycja i warto oddać głos albo na nich, albo na Korwina.

Na Korwina też nie zagłosujecie a nawet jeżeli tak, to nie zagłosuje na niego Wasza rodzina, która zna go tylko jako 'Hitler nie
  • Odpowiedz
Więc czemu nie Kukiz

@w_o_w: Och, powodów jest mnóstwo.
- Nie zna się. Np. promuje JOWy jako rozwiązanie problemu dwupartyjności w Polsce (podczas gdy one dwupartyjność konserwują).
- Nie nadaje się. Jego ruch się mu
  • Odpowiedz
@w_o_w: kukiz to g---o - wpuścił do sejmu ruch narodowy, wpuścił bieda kucy pokroju Wilka "pożyczającego" sobie pieniądze z dotacji publicznej, jego jedyna działalność to hipsterka "OCH MY BĘDZIEMY TACY ŻE RAZ PÓJDZIEMY Z PISEM, A RAZ PRZECIWKO, A W OGÓLE TO J---Ć IMIGRANTÓW, ALE OSTATNIO TO SPÓJRZCIE NA TE ZDJĘCIA BIEDNYCH DZIECI". Bez pomysłu, bez niczego, oparty na niewiadomo nawet czym - były JOWy teraz to w sumie nie
  • Odpowiedz
@w_o_w: Kukiz'15 to dodatkowo totalniackie i socjalistyczne ugrupowanie gospodarczo nie różniące się od PiSu. Czy mowa o nowych podatkach (bankowy, handlowy), przywilejach socjalnych (500+, wiek emerytalny, leki dla seniorów), ograniczania wolnego handlu (CETA, zakaz handlu w niedziele) tam pojawia się banda Kukiza będąca przeciw zdrowemu rozsądkowi.

To ja już wolę by rządziły partie mainstreamu niż ci socjaliści i dodatkowo nieudacznicy pazerni na kasę.
  • Odpowiedz
@w_o_w: Głosowałem na Kukiza tak w wyborach prezydenckich jak i w wyborach parlamentarnych i to był jeden z większych błędów którego już nigdy więcej nie powtórzę.

Po pierwsze sam Kukiz nie ma jasnej polityki i non stop się miesza do tego nie zna się kompletnie na tym o czym mówi - zacznijmy od kwestii szczepionek (gdzie tam w środowisku promowani są ci od anty), zwierząt futerkowych i ich hodowli (gdzie
  • Odpowiedz
@w_o_w:
1. Jest c------m szefem - stracił połowę posłów, a ci co zostali robią sobie co chcą
2. Nie ma określonych poglądów
3. Jest prawicowycm bucem - protestujący przeciw CETA = zatroskani obywatele, czarny protest = zawracanie d--y,
protesty przeciw "reformom" sądownictwa to samo
4.Jest rozchwiany emocjonalnie - tacy są łatwo ogrywani przez szczwanych lisów
5. Nie jest zbyt inteligentny - stawia jowy na sztandarach a tańczy jak małpa po
  • Odpowiedz
@w_o_w A co za różnica czy ktoś zaglosuje na Kukiza czy na pis, kiedy nawet teraz gdy odszedł już dawno Morawiecki i reszta kryptopisowcow przychodzi głosowanie nad tak antyrigczową ustawą jak np. Zakaz handlu w niedziele i większość Kukizowcow wciąż głosuje za xD Właściwie oni są gorsi od pisu, tamci robią to by spacic dług solidarności, a "pro-obywatelski" Kukiz d--------i obywatelom dla zasady. Promowanie ruchu antyszczepionkowego, kwestia ordynacji, masa rzeczy już
  • Odpowiedz
@llllllll: Wiem!
@MrBoo: Sam wolałbym widzieć Korwina w rządzie ale co z tego jak 80% społeczeństwa nie rozumie tego co mówi.
Martwię się trochę, że wykopki popełnią Korwinowski błąd z wyborów czyli gdy Korwin miał możliwość zbratania się z Kukizem to zaatakował go na debacie - kompletnie bez sensu.
Teraz mirki na słowo Kukiz zareagują wyuczonym 'to marionetka!!1111one' a w efekcie rodzina wybierze PO / PiS / SLD.
  • Odpowiedz
Może powiem coś co Cię zaszokuje ale świat nie jest czarno-biały. Nie dzieli się na lewo i prawo. Brak spójnych poglądów to ja w tym co widzę w rządzie traktuję jako plus bo to znaczy, że jest miejsce na edukacje i wyciągnięcie właściwych wniosków i podjęcie właściwych decyzji.

@w_o_w: W teorii to może brzmieć ładnie. W praktyce jednak człowiek nie ma pojęcia czego się spodziewać po tym ugrupowaniu. Jak mam
  • Odpowiedz
@PatologiiZew: A wiesz czego się spodziewać po PiS albo PO? W wyborach mówią jedno, robią drugie.
Przecież jedyne czego można być pewnym to większych podatków, kosztów i obsadzenia stanowisk swoimi znajomymi.
  • Odpowiedz
: A wiesz czego się spodziewać po PiS albo PO?

@w_o_w: Tak. Mniej lub bardziej ale wiem. Tak samo jak wiem czego się spodziewać po SLD/PSL/Razem/Wolność czy innych. Ja nie wymagam tego żeby każdy poseł miał identyczne zdanie. Kiedy K15 powstawało zawsze powtarzali że jest pewna wspólnota poglądów. Mówili że mogą się różnic ale jest pewien zbiór postulatów popieranych przez wszystkich. Sęk w tym że życie to szybko zweryfikowało.
  • Odpowiedz
@w_o_w: a nie boisz się, że jak pojdziesz oddac glos na liste Kukiza to trafisz na kogos w stylu Morawieckiego (ostatnio rzyczał w TVN24 "precz z kapitalizmem, wiwat solidaryzm"), Zwiercan (ta od glosowania na dwie ręce), bądź na andruszkiewicza, ktory sie do reszty zeszmacił dla PiSu, no i robił prawdopodobnie wały na kilometrówkach?

Albo sam Kukiz... kto pamieta jeszcze jak mu Olejnik w Radio Zet pokazała zdjęcie martwego dzieciaka z
  • Odpowiedz
@Freza: Czyli wolisz zagłosować za opcją, której jesteś pewien, że skomplikuje Ci życie i prawdopodobnie wykorzysta swoją pozycję jak tylko się da - bo z tego żyje od kilkudziesięciu lat, niż na nową opcję, która dopiero może się okazać równie zła?

Twój przykład pokazuje mi tylko, że Kukiz jest otwarty na dyskusję. Nie ma wyrobionego zdania w kwestiach, które nie oszukujmy się - nie są proste. Wolę taką osobę w
  • Odpowiedz