Wpis z mikrobloga

Mirki o co Wam chodzi z tym Kukizem?

Jak pojawia się na głównej wątek wyborów i temat na kogo głosować w przyszłych i jak ktoś wspomni tylko o Kukizie to leci od razu:

Kukiz to marionetka

i milion plusów.

Sprawia to wrażenie, że znowu w przyszłych wyborach zagłosujecie na PO albo PIS.

Czemu nie na tego Kukiza? Jedyny ruch, który ma choć maleńką szansę stanąć w szranki z tymi dziadowymi molochami.
Więc czemu nie Kukiz? Czemu to znowu musi być PiS albo PO?

Na Korwina też nie zagłosujecie a nawet jeżeli tak, to nie zagłosuje na niego Wasza rodzina, która zna go tylko jako 'Hitler nie wiedział o Holokauście','Kobiety są głupsze od mężczyzn'. Więc jak obrzydzicie rodzinie Kukiza, Korwina nie będziecie musieli, to Wasza rodzina będzie miała w głowie tylko PO, PiS, .N i PSL i SLD.

Sprawdziliśmy już jak działa i PO i PiS i SLD... Czemu znowu na nich?

#polityka #korwin #pis #po #4konserwy #neuropa
  • 25
Też jestem przeciwko. Słyszałem już wiele bzdurnych argumentów za. Te same co za ubojem rytualnym dla żydów i muzułmanów - "bo pieniądze w Polsce zostaną".

@w_o_w: Akurat w Polsce to klasa polityczna powinna myśleć kategoriami ekonomicznymi, zwłaszcza, że to normalny typ hodowli i to na wysokim poziomie. Używane przez Kukiza argumenty na ten temat to zwykła propaganda bez pokrycia w faktach a porównywanie tego do uboju rytualnego to sorry ale XD,
@w_o_w W czym? PO i SLD podczas swoich rządów były mniej socjalistyczne niż Kukiz'15 podczas bycia w opozycji. Boję się nawet myśleć co by było gdyby rządzili i musieli kolejny bieg populizmu włączyć.
@w_o_w:

Twój przykład pokazuje mi tylko, że Kukiz jest otwarty na dyskusję.

No to idz sobie glosowac na Kukiza, ktory jest otwarty na dyskusje i potrafi zmienic zdanie o 180 stopni. Ja sobie wole zalosowac na Korwina, ktory juz ma wyrobione poglady i ich nie zmieni. Nikt Ci nie zabroni kupic kota w worku. Jesli uwazasz ze Kukiz jest kompetentny, to prosze bardzo. Jeśli uwazasz, ze np rozwiąze problem z Zusem
@w_o_w:

- jest debilem o szkodliwych poglądach (GMO, szczepionki, CETA której pewnie nawet nie przeczytał...)
- nawet w swoich #!$%@? poglądach nie jest konsekwentny i często zmienia zdanie (uchodźcy, Ukraina)
- jego działania/wypowiedzi/ a często i głosowania sejmowe noszą znamiona (być może nieświadomego) legitymizowania kontrowersyjnych działań PiSu na granicy prawa
- wprowadził do sejmu wiele osób, które od władzy w tym kraju należałoby trzymać jak najdalej...

TAK, Kukiz to JEST najgorsza
@w_o_w:

Kukiz to ruch w którym nie ma takiego #!$%@? wynalazku jak przymusowe głosowanie zgodnie z linią partii. Pokazuje właśnie, że liczą się indywidualne poglądy i miejmy nadzieję, że za tym idzie również głosowanie zgodnie z oczekiwaniami wyborców a nie prezesów... Czemu to miałoby być coś złego?

Jest złe jeśli chcesz przegłosować ważne ustawy i potrzebujesz jednomyślności. Poza tym taki indywidualizm to prosta droga do rozpadu(to się u kukiza dzieje). Jeśli