Wpis z mikrobloga

Dom z papieru ponownie jest najchętniej wybieranym serialem na maratony
Kilka dni temu informowałem Was, że powstanie kolejny sezon Domu z papieru. Co nie dziwi ani trochę. #serial według danych dostarczonych przez Parrot Analytics był tydzień temu najpopularniejszą produkcją oryginalną #netflix w Stanach Zjednoczonych. Ponadto #domzpapieru wcześniej wielokrotnie zajmował pierwsze miejsce w zestawieniach #tvtime. Po kilkumiesięcznej przerwie wrócił z drugim sezonem i kolejny raz widownia przepadła przed telewizorami. #seriale
Pobierz popkulturysci - Dom z papieru ponownie jest najchętniej wybieranym serialem na marato...
źródło: comment_h3YPF4in46u1WwRnXdDhAZ9eO1wl851r.jpg
  • 9
@popkulturysci

Przed każdym serialem ich produkcji na starcie jest komunikat "Netflix serial oryginalny", licencję wykupili od hiszpańskiej stacji. Nigdzie nie brendują, że to ich serial tylko że na ich platformie VOD.
@Gasquet branduja ( głupi słownik). Netflix original to nie tylko seriale ich produkcje, ale także te, do których wykupili licencję na wyłączność, a nawet te, do których mają licencje regionalne na wyłączność. Takie czasy. Pogódź się z tym albo... Nie. Kiedyś napisałem tak: jeśli kupujesz jogurt, nie obchodzi cie, kto go wyprodukował. To teraz twój jogurt
@Gasquet ja się zgadzam. Więcej. Uważam, że to szastanie 'netflix oryginal' jest dziwne, bo możnaby to nazwać np. Exclusive dla produkcji na wyłączność, ale na licencji. Niestety jest jak jest. Chociaż na koniec dnia to tylko semantyka i nie ma się co przejmować. Niech sobie robią co chcą. I tak czeka ich sąd boży