Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki z #lysienie #zakola zazywajacy finasteryd. Bylem u dermatologa po recepte na fina. Tabletki mam od tygodnia i nie wiem czy zaczac brac. Polecacie/odradzacie? moim problemem sa glownie zakola (wiem ze nie mam co liczyc na odrost), ale tez ostatnio nasilajace sie wypadanie wlosow z calej glowy. Jeszcze nigdy tak nie mialem. Szczegolnie jak nie umyje glowy dzien po dniu - ostatnio tak robilem bo mam lupiez i myslalem ze dzieki temu nie wysusze dodarkowo skory glowy. Za kazdym razem gdy przejezdzam reka po 'wczorajszych' wlosach zostaja mi na palcach. Dzisiaj sie po prostu rpzerazilem. Po umyciu dopoki nie stana sie znowu tluste praktycznie nic nie wypada.
No i nie wiem co robic.. nie chcialbym zalowac ze nawet nie sprobowalem, z drugiej strony przerazaja mnie skutki uboczne:/

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop

Brac fina?

• Tak 59.4% (19)
  • Nie 40.6% (13)

Oddanych głosów: 32

• 9
  • Odpowiedz
CynicznaPani: Możesz spróbować, niektórzy biorą fina latami i nie mają żadnych skutków ubocznych, albo występują na początku i przemijają z czasem. Mam namyśli tu zaburzenia wzwodu i osłabione libido itp. Finasteryd może też powodować ginekomastie czyli przerost sutka i to jest niestety już nieodwracalne, także jak zaczniesz brać to kontroluj cycki. Według statystyk (ale te są różne) to jak kiedyś czytałem to ponoć na 1000 osób przyjmujących u jakiś 4-10 rozwijało
  • Odpowiedz
IskrzacaMaciora: Możesz spróbować, niektórzy biorą fina latami i nie mają żadnych skutków ubocznych, albo występują na początku i przemijają z czasem. Mam namyśli tu zaburzenia wzwodu i osłabione libido itp. Finasteryd może też powodować ginekomastie czyli przerost sutka i to jest niestety już nieodwracalne, także jak zaczniesz brać to kontroluj cycki. Według statystyk (ale te są różne) to jak kiedyś czytałem to ponoć na 1000 osób przyjmujących u jakiś 4-10 rozwijało
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wyjście jest tylko jedno - ogolenie łba na zero. Na też miałem problem z łysieniem (androgenowie, dziedziczne) i mimo chodzenia do fryzjera co 3 tygodnie, nie mogłem patrzeć na swój łysiejący łeb w lustrze. Pewnego dnia podjąłem męską decyzję, kupiłem maszynkę elektryczną i teraz 2 razy w tygodniu golę łeb na zero :) ku mojemu zdziwieniu w takiej fryzurze czuję się jakieś 10 razy lepiej niż wcześniej. Pewność siebie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: tak od siebie jeszcze dodam, że chyba najbezpieczniejszym i najbardziej efektywnym sposobem obecnie jest terapia PRP, czyli osocze bogatopłytkowe. Najlepiej działa u młodych mężczyzn, nie wiem na ile to prawda ale przy regularnym powtarzaniu myślę że nawet do 40 możnaby utrzymać kudły (potem to i tak po #!$%@? są potrzebne, już jedną nogą w grobie w końcu XD)
  • Odpowiedz