Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +76
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
kwota netto
4 066,36 PLN
kwota brutto
4 904,83 PLN
łączny koszt pracodawcy
—————————————
O #!$%@?, xD. Ze swojej wypłaty sponsoruje 4 gówniakow i ich karyny.
#niewytrzymie #polska #podatki ##!$%@?
@Maelstrom94: dolicz że z tego netto kupisz produkty z odrzuconym VATem więc wyjdzie lekko 2500zl w dupe ;)
2900 netto w PL to nadal godne pieniądze bo pewnie jeszcze jakieś premie zgarniasz.
@magik-86: To działa przez dwa lata. Natomiast dużo bardziej opłaca się zamiast podatku liniowego wziąć ryczałt, gdzie za większość rzeczy płaci się 8,5 %. Wtedy nawet przy dużym zusie (sam wczoraj robiłem wyliczenia do porównywalnej kwoty brutto) wychodzi się podobnie.
Przy konsultacjach lub przedstawicielu handlowym musisz bulić 19% podatku.
Ile Ty masz lat? 40-50 zeby takie bzdury wypisywać?
Wolny rynek to nie komuna, jest taki hejt na milenialsow bo nie chcą robic za grosze (i chwala im za to). Jak by bylo prawo podatkowe mniej pokrętne, byłby brak zusu,
Nie wiem, nie potrzebuje kredytu w tej chwili. Na podstawie samych wpływów na konto mBank zaproponował mi prawie 40k kredytu.
Komentarz usunięty przez autora