Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś słyszał o rekrutacji w IT w Łodzi we własnej firmie to dajcie tylko znać, będę wdzięczny - sieci lub Junior Linux (byle nie serwisy www i usługi typu Apache, Nginix).
Odwiedzam pracuj.pl, LinkedIn, joble.com i inne portale regularnie ale jest trochę posucha dla ludzi z moim zasobem wiedzy... Krótko o mnie:
- W IT od 4 lat
- Głównie praca w obszarze sieci teleinformatycznych (zarządzanie urządzeniami aktywnymi)
- wiedza z sieci na poziomie CCNA z elementami CCNP (wiem, słabo ale niestety nie było dużo ambitnych projektów przez te 4 lata, a pracowałem w 2 firmach w sumie)
- mam doświadczenie z routerami i switchami Cisco, UTMami i switchami Huawei, UTM Fortigate i Sonicwall
- Linux - wiedza ogólna na poziomie zapewne Juniora, ciężko mi określić. Postawiłem w pracy NagiOSa, pracę dyplomową robiłem z tuneli GRE over IPSec plus OSPF, ogarniam iptables, tcpdump, ostatnio bawię się własnym VPS, ale szukam pomysłu na ciekawy projekt do nauki dla siebie...
- VMware vSphere - proste DC z FT i z bajerami typu resource poole bym postawił

Największy mój problem:
Angielski średni, czyli dokumentację przeczytam i mniej więcej zrozumiem, tutorial obejrzę i zrozumiem cały, ale rozmowa może być sztywna. Spowodowane jest to pracą tylko w polskich firmach dla polskich klientów i brakiem kontaktu z ludźmi z zagranicy.

Gotów jestem podszlifować Angielski jeżeli będzie to wymagane. Nie znam też Windows Server ale jeżeli będzie trzeba to mogę się doedukować.

Prąd - pięta Achillesa, nie znam się, a niestety wielu pracodawców wymaga know how, żeby Informatyk/Sieciowiec/Administrator IT ogarniał temat doboru zabezpieczeń, UPS-ów, pociągnięcia zasilania do punktu czy innych tego typu rzeczy.

Jeżeli ktoś by coś miał prosiłbym kontakt na Priv

#it #praca #szukampracy
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@linuxuser: niestety wiedza ogólna dosyć podstawowa, może być ciężko znaleźć prace, zwłaszcza z tym angielskim, podobnie jeśli chodzi o wiedzę z tematyki prądu, na twoim miejscu zapisałbym się na jakiś kurs angielskiego i douczył i czegoś szukał
  • Odpowiedz
@golagolagola: czyli pójście w stronę CCNP czy dorzucenie Windows Serverów? Problem jest taki, że nie pracuję przy Cisco od 1,5 roku i coraz więcej zapominam...

Druga kwestia jest taka, że koszty wszystkich kursów pokrywałem z własnej kieszeni i po prostu na razie muszę spasować, bo poszło sporo pieniędzy a nie ma to przełożenia na pensję.
  • Odpowiedz