Aktywne Wpisy
wilk633 +157
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
@MojeTrzecieKonto a może to być wirus wannacry? Pytam bo coś o nim słyszałem, a sam jestem laikiem w tych sprawach
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Godek
Dzięki chłopaki! Jak będziecie kiedyś w Warszawie, albo tu mieszkacie to macie piwko ode mnie
Na przyszłość polecam Bitdefender Anti Ransomware, który jest darmowy, ale nie daje 100% gwarancji
Działało kiedyś na xp i win 7
Po 1 nie płać
Po 2 opisz akcje chłopakom z cert polska, pliki są zaszyfrowane, więc jeśli istnieje decrypter powinni ci go podrzucić jeśli poprosisz
Po 3 daj zrzut/zdjęcie ekranu - zbajomość malware może w pewnym stopniu przyczynić się do poznania metody szyfrownania
Po 4 jeśli nie masz możliwości rozkręcić kompa i wpiąć dysk do działającego kompa, to chyba nie warto zawracać głowy z live cd... Chociaż... Zależy jak istotne pliki.
Po 4
Jeśli nie, to można próbować kompa odgrzybić albo jeśli utrata zeń danych wchodzi w grę, zwyczajnie zaorać cały dysk (format) i postawić system od nowa.
Natomiast jeśli dysk jest zaszyfrowany to danych i tak się nie uda odzyskać i pozostaje jedynie format.
@Godek
@D_Train
@Just666