Wpis z mikrobloga

@Sauzer: O mój boże, jakie to piękne. Pomyśleć, że tyle radości dało mi wyszukiwanie w Twojej kolekcji okładek tych, które kiedyś miałem. A co dopiero posiadać taki zbiór. Piękna sprawa i gratuluję wytrwałości w zbieraniu ;)
  • Odpowiedz
@Gwyn66: Wiem chyba o który Ci chodziło. To był Tam i z powrotem z tomu bodajże 8/2000: Sztuka i technika. Jeden z 3 tomów jakie mi się zachowały z czasów młodzieńczych :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Sauzer o proszę, nawet nie zwróciłem uwagi, myślałem że to cały czas niedokończona kolekcja z tego roku. Na grubość nie wydaje się większe, pytanie czy zawartość na 2 miesiące jest taka sama jak kiedyś na miesiąc?
  • Odpowiedz
@Sauzer: Mam "Sknerusa" (na Twoim drugim zdjęciu na górze po lewej) i reedycję z 2017 roku (w srebrnej twardej oprawce, gdzie jest kilka dodatkowych opowiadań). Pół dzieciństwa myślałem, że to jest pierwszy z kilkunastu tomów komiksów o Sknerusie i po prostu przestali je wydawać w PL, bo nigdzie ich nie mogłem później znaleźć. Później przeczytałem, że to są Komiksy z Kaczogrodu zebrane w jednej książce. Czy faktycznie jest tak, że
  • Odpowiedz
@Sauzer: to jest po prostu piękne, zazdroszczę! Komiksy to też bardzo ważna część mojego dzieciństwa, zbierałem przede wszystkim Kaczory Donaldy, ale Giganty też bardzo lubiłem. A może masz jeszcze drugi regał z Kaczorami? :D
  • Odpowiedz
  • 2
@Sauzer Pewnie znasz, ale jeśli nie to do lektury polecam album Tuomasa Holopainena z Nightwish, inspirowany właśnie komiksbami o Sknerusie ( ͡º ͜ʖ͡º)
pufa13 - @Sauzer Pewnie znasz, ale jeśli nie to do lektury polecam album Tuomasa Holo...
  • Odpowiedz