Wpis z mikrobloga

#mazerunner Druga część mnie bardzo rozczarowała, bo miała bardzo mało wspólnego z książkami
3 część wygląda, jakby ktoś ją nakręcił w oparciu o 3 zdania z książki, w tym jedno z nich to tytuł....
Książki były super, a tu wszystkie wątki pomieszane, pół dodane, drugie pół wywalone, ci co są dobrzy są źli, źli są dobrzy, śmierć jednej postaci wychodzi absolutnie BEZ SENSU a na koniec całuje nie tą co miał xD ani jedna scena nie zgadza się z książką!
Tak luźnej interpretacji nigdy nie widziałam. ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja rozumiem, że nie da się wcisnąć całej książki do filmu, ale to jest przegięcie. Pierwsza część naprawdę się trzymała kupy, a to jest jakiś żart.
#film #deathcure #wiezienlabiryntu #gorzkiezale
hatterka - #mazerunner Druga część mnie bardzo rozczarowała, bo miała bardzo mało wsp...

źródło: comment_dKrbyhf5vvVIBZ4EsShg2qKo7WVH0rpp.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
@hatterka zgadzam się, interpretacja jest bardzo luźna, ale w sumie mimo to jakoś dobrze mi się to oglądało, chyba przez klimat: lekko madmaxowy na początku i lekko cyberphunkowy od połowy :) ja najbardziej nie mogę przeżyć tego, że czytając próby ognia ciągle się zastanawiałem jak pokażą w filmie scenę z tunelem i kulą i cóż, po prostu nie pokazali :(
  • Odpowiedz