Aktywne Wpisy
Fiszermen +214
Ładna konstrukcje popełniłem?
jakis_login +103
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
Do północy za 29,50 zł razem z dostawą.
To jedna z tych książek z których można się naprawdę dużo dowiedzieć, a co najważniejsze, wszystko podane jest w sposób rzeczowy i przejrzysty, nawet dla osoby początkującej.
Książka uważana za jedną z biblii inżynierii oprogramowania i to nie bez powodu. To właśnie ta pozycja wprowadziła ideę wzorców projektowych.
Termin “wzorzec projektowy” Kenta Becka z 1987, został spopularyzowany w 1995 roku w książce Design Patterns autorstwa Gammy, Helma,
Johnsona i Vlissidesa (zwanych zwykle "Bandą Czworga" lub "Bandą
Czterech" - ang. Gang of Four).
#java #programowanie #programista15k #informatyka #php #javascript
Najstarsze dostępne opinie na Helionie pochodzą z 2010. Nawet 3-letnie "starocie" Packt rozdaje za free a Helion przecenia z 59zł na 29zł...
Jeśli masz na myśli, że wzorce są uniwersalne, to równie dobrze możemy otagować wszystkie inne języki...
Jeśli nie, to tagowanie java, php i js może niektórych wprowadzić w błąd...
@CrazyBaran
@Jare_K