Wpis z mikrobloga

@czaykowski: a o takie ubezpieczenie ci chodzi XD no to w tym przypadku polecam nie wpadać w paranoję chyba że jesteś aktualnie posiadaczem ubezpieczenia na chodzenie, bieganie i od#ebywanie głupot po pijaku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@czaykowski: ja też dojeżdżam od 5 lat i ciężko mi sobie wyobrazić sytuację w której rozwalam komuś auto z własnej winy. Co innego piesi ale tutaj chyba żadne ubezpieczenie Cię nie uratuje jak rozjedziesz dziecko. No nic jak się na coś zdecydujesz i chciałbyś zrobić wpis to wołaj bo myślę że 99% ludzi w tym kraju nawet nie myśli o takiej opcji - być może nierozsądnie ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@carving85: wkurza mnie niesamowicie to, że informacja o składce dostępna jest u ajenta. Kurła, mamy czasy internetu, gdzie mogę sobie poprzesuwać jakieś suwaki itd. Poza tym nie lubię rozmawiać z takimi ludźmi, bo to sami naciągacze
  • Odpowiedz
@carving85: tak teraz zerkam na OWU i jest zapis "Towarzystwo nie ponosi odpowiedzialności za szkody powstałe wskutek użytkowania roweru niezgodnie z przepisami kodeksu drogowego".
OC na samochody też ma takie wyłączenie? :D
  • Odpowiedz
@czaykowski: OC w życiu prywatnym od InterRisku. 85zł za rok, kwota ubezpieczenia 200000zł. Obejmuje też szkody wynikające z amatorskiej jazdy rowerem (nie działa chyba podczas zawodów).
Wcześniej miałem pakiet bezpieczny rowerzysta z PZU, ale zmieniłem na InterRisk.
Rozważałem też w tym roku ubezpieczenie Ergo Sport (114zł składnik, 500000zł kwoty ubezpieczenia).
  • Odpowiedz
mircy, macie jakieś ubezbieczenia na #rower?

@czaykowski: Jeśli szukasz tylko OC to zwykłe OC w życiu prywatnym wystarczy.

tak teraz zerkam na OWU i jest zapis "Towarzystwo nie ponosi odpowiedzialności za szkody powstałe wskutek użytkowania roweru niezgodnie z przepisami kodeksu drogowego".

OC na samochody też ma
  • Odpowiedz
To jest aktualna oferta TU Europa. Sam sobie wybierasz zakres i sumy ubezpieczenia (chyba możesz sobie kupić on-line ale tego nie próbowałem):

https://portal.tueuropa.pl/frontend/products/showProduct.html?_flowExecutionKey=_cFBDA4CB2-6E8A-479F-C8A6-B3353DBD3806_k437670FF-412C-E630-E2B1-F1DE47C7DEB6

Wczoraj wybrałem się w posobnym celu do CUK. Czekam aktualnie aż miła pani zbierze oferty ok kilku towarzystw i mi je przedstawi. Generalnie OC wychodzi około 40 zł a NNW 200 zł.
  • Odpowiedz