Wpis z mikrobloga

Mirki dostałem dziś wezwanie ze skarbówki. Prowadzę DG związną z wydobyciem BTC. Chcą pierdyliard dokumentów. Przypadeg? Będziecie mnie odwiedzać w Sztumie?
#bitcoin #kryptowaluty
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Skoro masz bitcoina wpisanego w PKD to dostałeś wezwanie pewnie dlatego, wydaje mi się (i chciałbym w to wierzyć) że @Bitbay nie udostępnił jeszcze nic US, a nawet gdyby to zrobił to byloby nadzwyczaj dziwne, że US tak szybko wziął się do roboty (i jeśli tak będzie to większość z nas tu będzie miało pod górkę mocno).
Nie ma się co bać, będzie co będzie, nie sądzę, aby za handel krypto
  • Odpowiedz
@m00n: naprawdę polecam i piszę szczerze. Będziesz miał zawsze jakiś lewar jakby co. BTW mi się o Antminery nie przypieprzyli (Styczniowy rzut)
  • Odpowiedz
no a co źle mówię ? ja to nie słyszałem by ktoś w Czechach czy innych cywilizowanych krajach miał jakieś problemy a tu zawsze coś no i fenomen prawa wstecznego. Kiedyś mogłeś coś na firmę teraz po latach uznał ,że już nie możesz a to coś a to coś

@a-lexis: najlepsza była nacjonalizacja, wjeżdżali i zabierali wszystko co masz. Po co aż tak ryzykować i mieszkać wśród tak niebezpiecznych ludzi?
  • Odpowiedz
@zlybob: Żyje ;) Kompletuje dokumenty z księgową. Pani mówi, że rutynowa kontrola ale, wspominała że coś tam było clone pod koniec roku czyli p------a z Urzędu Celnego na 100%
  • Odpowiedz
@WeselnyGiermek00: Pewnie wszystko zależne będzie od jego statusu społecznego i ile można mu "zapier**lic kary" czyli wiesz czy ma auto czy ma gdzie mieszkać jakie ma ciuchy ile je itd itd. Pewnei kolega płaci tak lubianymi przez wszystkich kartami to oni WSZYSTKO WIEDZA!
  • Odpowiedz
@pawlo74: nie wracaj! ba jak ja miałbym kasę siedział za granicą to nawet bym podjął próbę zrzeczenia się obywatelstwa a po co to komu do szczęścia potrzebne. Chyba ,ze względy patriotyczne tylko cy patriotyzm jest warty tego by ryzykować swoje bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz