Wpis z mikrobloga

  • 8
@Ryzu17 nie śmiejcie sie bo to jest bardzo fajne i pijalne piwo, własnie w ogole nie śmierdzi, fajnie sie to pije, w tesco są te czteropaki, polecam na tanią najebkę ( ͡º ͜ʖ͡º)
@TomgTp za dużo zjadłem i za dużo wypiłem na raz, po trzech piwach miałem spirale we łbie już xD aż sie sam zdziwiłem jaką to ma moc
  • Odpowiedz
  • 395
@Ryzu17 bullshit, wystarczy wysokie nasycenie brzeczki tanim, białym cukrem i trochę czasu dla drożdży, dofermentuje sporo ponad 10% alko... zrozum Mirasku że koszt produkcji spirytusu jest wyższy niż piwa, więc nijak się nie opłaca dodawać spirytus do uwarzonego piwa. Ale warzenie na cukrze zamiast na słodach, to jak najbardziej cięcie kosztów i strata jakości w smaku i aromacie. Wiem to, bo sam warzę. Zainspirował mnie Tomasz Kopyra z blogu Tomaszkopyrazblogublogkopyrakom.
  • Odpowiedz