Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +15
Powiem szczerze że wstydzę się mówić na terapii ostatnio o wielu rzeczach. Jak mam przed dorosłymi ludźmi opowiadać o tym, że śpię z pluszakami i chce być głaskana,chwalona i zaopiekowana? Przecież oni sobie pomyślą, że mam nieźle pod kopułą xd
#gownowpis
#gownowpis

aptitude +1
Ale faktycznie, po co montują te rączki w podjazdach? Miałem już za sobą 3 pojazdy i nikt w życiu nie korzystał z tej rączki. Wiec po co montują to?
Przecież producenci autów wiele by zaoszczędzili, jak by się pozbyli tej rączki który i tak nikt nigdy jej nie używa.
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
Przecież producenci autów wiele by zaoszczędzili, jak by się pozbyli tej rączki który i tak nikt nigdy jej nie używa.
#samochody #motoryzacja #ciekawostki

Czy jest jakaś dobra osoba, co by pomogła mi wytłumaczyć aproksymację funkcji - bardziej chodzi o kod. Prowadzący udostępnia kody w prezentacji z wykładu bez żadnego wytłumaczenia i które jeszcze nie działają. Próbowałem szukać czegoś w Google, ale prócz użycia funkcji polyfit[której nie mogę użyć] to nie ma nic na ten temat.
#studia #matlab #politechnikawarszawska
@motoinzyniere Funkcja jest podana - zaraz wrzucę link do zadań.
@kamilspl Jakby co przetłumaczę:
Zadania
1. Narysuj wykres poniższej funkcji w przedziale <-3,2>
2: Wygeneruj nowy zbiór 30 równo odległych punktów
3. Wprowadź aproksymację wielomianu jako funkcję matlabu i narysuj ją w podanym przedziale z zadania 1 dla wielomianu rzędu 7 i 17. Funkcja aproksymująca powinna zwrócić wektor współczynników i powinna mieć podaną formę [...]